Mărirea pensiilor și alocațiilor 2020. Anunțul făcut acum de Ludovic Orban

Mărirea pensiilor și alocațiilor 2020. Anunțul făcut acum de Ludovic Orban. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban a făcut noi declarații pe tema creşterii pensiilor, precum și a alocațiilor pentru copii. Acesta a anunțat că încă nu a fost luată o decizie concretă.

Mărirea pensiilor și alocațiilor 2020.  Ludovic Orban a făcut acum anunțul

Premierul Ludovic Orban a declarat că nu s-a luat încă o decizie în ceea ce privește creșterea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie și nici despre dublarea alocațiilor pentru copii. Întrebat, miercuri, dacă a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre majorarea pensiilor.

Premierul a spus că discuţia a vizat programul economic, dar că îmcă nu a fost luată o decizie în privinţa creșterii pensiilor.

Ludovic Orban a discutat cu Klaus Iohannis despre programul economic
Ludovic Orban a discutat cu Klaus Iohannis despre programul economic

Ce a discutat Ludovic Orban cu Klaus Iohannis

Nu am discutat. Am discutat despre programul economic. (…) Ministerul Finanțelor trebuie să prezintă raportul asupra stării economiei și bugetului. De asemenea, Comisia de prognoză trebuie să realizeze prognoza pentru evoluția economiei în perioada următoare, pe baza datelor economice.

Evident, urmărim și toate analizele și prognozele care sunt făcute de Comisia Europeană sau de alte instituții precum Banca Mondială privitoare la evoluția economiei românești și economiei europene. În funcție de asta, vom lua o decizie. Cum vom lua o decizie, o vom face publică”, a spus premierul Ludovic Orban.

Resursele financiare trebuie uutilizate cu atenție

De asemenea, premierul a declarat că există posibilitatea majorării graduale a alocaţiilor pentru copii.

Realitatea este că resursele financiare sunt limitate și aceste resurse financiare trebuie utilizate cu foarte multă atenție, pentru că obiectivul nostru fundamental este acela de a relua creșterea economică, de a susține un ritm extrem de important de investiții publice și investiții private, de a crește exporturile, astfel încât să asigurăm un suport economic suficient de solid, pentru ca să putem crește în mod real veniturile populației”, a mai spus premierul Ludovic Orban.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI