„Drogul marijuana” face minuni: aceasta e noua revoluție medicală

Poate crezi că marijuana e bună doar într-o țigară rulată. Realitate e că e mai bună decât atât și în medicină va fi revoluționară.

Calitățile medicinale din marijuana vin din anumite substanțe. Sigur, nu-i per total bună, dar unele părți sunt excelente.

Abia în ultimii ani au fost avansate cercetări pentru marijuana. În prezent, un startup din California, Foria Wellness, vrea să schimbe asta. A lansat mai multe produse – loțiuni, spray-uri, supozitoare – care sunt infuzate cu marijuana.

Menirea lor este variată, de la calmarea durerilor menstruale și până la atingerea orgasmului.

Această companie au creat și un tampon cu marijuana – sau mai bine zis un supozitor. Odată introdus în corp, acesta se topește și este absorbit.

„Femeile spun că funcționează de 10.000 de ani”, a zis directorul executiv Foria Wellness, Matthew Gerson, cu privire la efectele marijuana asupra crampelor menstruale. „Și nu cred că bărbații le-au ascultat”.

Produsele de la Foria Wellness conțin CBD, un compus din marijuana care ar putea avea beneficii asupra sănătății. Produsele care conțin însă THC, substanța responsabilă pentru starea de high provocată de marijuana, sunt interzise.

Foria Wellness testează aceste supozitoare pe un eșantion de 400 de femei, pentru a vedea ce efecte au asupra crampelor menstruale.

Testele se vor efectua pe o perioadă de câteva luni, iar femeile trebuie să înregistreze toate simptomele pe care le au în timp ce folosesc supozitoarele.

Efectuarea de teste clinice ar mai putea dura însă ani întregi – ar fi nevoie de bani mulți, de marijuana procurată de la National Institute on Drug Abuse, dar mai presus de toate – o mulțime de hârtii de completat doar pentru a primi aprobarea de realizare a unui studiu clinic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI