05 ian. 2021 | 08:31

Marian Iancu a primit lovitura de grație. Ce se întâmplă în procesul pentru averea lui Dinu Patriciu

Monden
Marian Iancu a primit lovitura de grație. Ce se întâmplă în procesul pentru averea lui Dinu Patriciu
Dinu Patriciu

Marian Iancu a primit lovitura de grație. Este de necrezut ce se întâmplă în procesul pentru averea lui Dinu Patriciu. Vedeți toate detaliile legate de judecata pe bani mulți un pic mai jos.

Marian Iancu a pierdut procesul cu Dinu Patriciu. Câți bani pretindea acesta de la defunctul miliardar

Marian Iancu a primit lovitura de grație în procesul pentru averea lui Dinu Patriciu. Companiile controlate de omul de afaceri Marian Iancu au rămas fără nimic în procesul civil deschis împotriva moștenitorilor miliardarului Dinu Patriciu.

După mai multe tentative, Balkan Petroleum SA și Faber Invest &Trade INC, societăți controlate de fostul patron al echipei Poli Timișoara, Marian Iancu, au primit decizia finală în procesul civil. ”Respinge cererea de reexaminare anulare ca neîntemeiată. Definitivă”, arată decizia finală a instanței.

Marian Iancu nu mai are nicio șansă de câștig

Mai înainte, instanța anulase cererea de chemare în judecată, astfel că, acum, firmele lui Marian Iancu nu mai au nicio șansă de câștig. ”Anulează cererea de chemare în judecată formulată de reclamantele Faber Invest & Trade S.R.L. şi Balkan Petroleum S.A. în contradictoriu cu pârâţii Stephenson George Philip, Marin Sorin, Nicolcioiu Alexandru, Volintiru Constantin Adrian, Chiş Florin Eric, Hart Colin Richard, Ana Patriciu, Maria Patriciu, Dana Rodica Patriciu (foto jos), KazMunaiGas Internaţional NV, Rompetrol Rafinare S.A. şi Oilfield Exploration Business Solution S.A.”, hotărâseră, în urmă cu câteva luni, judecătorii.

Marian Iancu a fost acționar minoritar la Rompetrol în perioada când societatea era deținută de Dinu Patriciu și susține că ar fi fost prejudiciat de oamenii acestuia cu 55 de milioane de dolari. În plus, Marian Iancu s-a constituit parte civilă în dosarul DIICOT clasat pe 5 decembrie 2019 și, potrivit newsonline.ro, avocații acestuia au contestat ordonanța respectivă, din mai multe motive.

Ce conținea contestația

”Finalizarea urmăririi penale privind suma omisă la stabilirea cuantumului măsurilor asigurătorii, în valoare de 21.000.000 USD, ce reprezintă suma transferată în contul SC Rompetrol Rafinare SA la datele de 15.01.2002 (12.000.000 USD) și 17.01.2002 (9.000.000 USD) cu titlu de majorare de capital, care în mod real provine din delapidarea Creanței Libia/Repsol, ce aparținea Statului Român, adusă aport prin infracțiunea de spălare de bani reținută în sarcina inculpatului George Philip Stephenson.

Completarea considerentelor pentru care se vor menține măsurile asiguratorii până la concurența sumei de 55.000.000 USD, capitolul 10.c pag. 318, în sensul în care, așa cum se arată prin Ordonanța procurorului nr. 225/D/P/2006 din data de 7 noiembrie 2018, preluată în Ordonanța nr. 225/D/P/2006 din 5 decembrie 2019, prin faptele suspecților/inculpaților comise în legătură cu Privatizarea Petromidia, au fost create pagube în patrimoniul acționarilor afectați ca urmare a schimbării structurii capitalului social, prin majorări de capital nelegale (situație în care se află subscrisa) prin spălare de bani proveniți din delapidarea Creanței Libia/Repsol și încălcarea Legii nr. 31/1990”, se arăta în contestație.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Capital.ro
Schimbare importantă pe piaţa muncii: Categoriile de activităţi care nu necesită contract | Anunţul Ministerului Muncii
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro