Marian Godină, un nou scandal cu șefi din Poliție din cauza măștilor de protecție: ”S-a gândit el, Geani!”
Măștile faciale au reprezentat o problemă încă de la primele cazuri cu coronavirus raportate în România, fiind una dintre măsurile de prevenție menite să limiteze transmiterea virusului. Cu toate acestea, într-un proces verbal făcut public de Marian Godină, se arată că măștile se folosesc numai dacă există iminența unui contact direct cu persoane suspecte de a fi infectate. Între timp, documentul a dispărut.
Marian Godină, scandal cu șefi din Poliție din cauza măștilor de protecție
Potrivit reginamaria.ro, purtarea unei măști medicale este una dintre măsurile de prevenție menite să limiteze transmiterea unor infecții respiratorii, printre care și infecția determinată de COVID-19. Cu toate acestea, doar purtarea unei măști nu este suficientă, așa că este necesară și adoptarea altor măsuri, printre care cele de respectare a normelor de igienă.
De la cetățeni, până la autorități, toți ar trebui să poarte măști atunci când se află în afara domiciliului. Comisarul șef de poliție Cozma Geani Mihai, șeful Sectorului 2 Poliție, nu este de aceeași părere. Într-un proces verbal, făcut public de polițiștul Marian Godină, se arată că „Măștile de protecție se folosesc doar când există iminența unui contact direct cu persoane suspecte de a fi infectate”.
„Documentul a fost retras după ce a apărut în spațiul public, dar Geani a rămas”
Mai mult, în act se menționează că refuzul polițistului de a intra în misiune pe motiv că nu posedă mască de protecție nu este admis. Dacă intervine o astfel de situație, șeful subunității va emite dispoziție scrisă, urmând ca șeful sectorului să se sesizeze sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de articolul 352 Cod Penal. Documentul a fost retras după ce a apărut în spațiul public.
Art. 352 Cod Penal – (1) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.