28 feb. 2022 | 14:44

Maria Sharapova, victimă după 5 zile de la startul războiului Rusia – Ucraina. Ce a pățit fosta sportivă

Monden
Maria Sharapova, victimă după 5 zile de la startul războiului Rusia - Ucraina. Ce a pățit fosta sportivă
Ce i-au spus sportivei

La doar câteva zile de la începerea războiului în Ucraina de către Rusia, Maria Sharapova a fost victima unor replici tăioase. Vedete din toată lumea, inclusiv din sfera sportivă, au luat atitudine și au vorbit despre bombardarea Ucrainei de către Vladimir Putin, arătându-și susținerea față de poporul ucrainean. Multe dintre personajele cunoscute au donat bani pentru refugiați și au împărtășit mesaje de susținere în contextul situației dificile prin care oamenii trec în aceste clipe. 

Ce a pățit Maria Sharapova, la 5 zile de la izbucnirea războiului Rusia-Ucraina

Maria Sharapova s-a numărat, însă, printre persoanele publice care au preferat să nu vorbească despre subiect. Fosta campioană s-a retras în urmă cu 2 ani din tenis și nu a avut nicio reacție după începerea războiului în Ucraina de către Rusia. 

Ea locuiește în Statele Unite și are cetățenie rusă, motiv pentru care a fost criticată de fani pe rețelele sociale pentru că nu a luat atitudine și nu a vorbit nimic despre ce se petrece acum în Europa.

„Să-ți fie rușine ca rusoaică!”, „Ar trebui să fii deportată și să te întorci în Rusia”, „Rușii ar trebui să-l oprească pe Putin” sau „De ce nu protestezi față de războiul malefic al lui Putin?” sunt câteva dintre reacțiile pe care oamenii le-au avut la adresa fostei sportive. 

Cum a reacționat lumea sportivă la războiul din Ucraina

Cu bannere albastre și galbene, purtând tricouri care îndeamnă la pace și oferind mesaje de susținere neclintită, vedetele sportive din întreaga lume s-au unit în condamnarea invaziei președintelui rus Vladimir Putin în Ucraina.

În timp ce o serie de evenimente sportive care implică Rusia au început să fie anulate în masă, organismul de conducere al fotbalului european, UEFA, a anunțat vineri că finala Ligii Campionilor nu va mai avea loc la Sankt Petersburg. 

„UEFA  condamnă cu fermitate invazia militară rusă în curs de desfășurare în Ucraina”, a declarat UEFA într-un comunicat.

Joi, federațiile de fotbal din Polonia, Suedia și Cehia au emis o declarație comună prin care au cerut ca meciurile de baraj pentru Cupa Mondială să nu se desfășoare în Rusia. 

În Germania, liga secundă Schalke a anunțat că a retras logo-ul principalului său sponsor, gigantul energetic rus de stat Gazprom, de pe tricourile jucătorilor.

Chiar și Gianni Infantino, președintele FIFA, organismul mondial de guvernare a fotbalului, a fost hotărât în condamnarea acțiunilor lui Putin. 

„FIFA condamnă folosirea forței de către Rusia în Ucraina și orice tip de violență pentru a rezolva conflicte”, a declarat acesta într-un comunicat.

Parteneri
Ce putere are Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva. Poveștile oamenilor cărora li s-a schimbat viața după ce au fost în pelerinaj la Iași
Redactia.ro
O femeie și-a găsit fiica la 44 de ani după ce a fost răpită din fața casei. Ce se întâmplase de fapt cu ea: „Am trăit o viață falsă”
Click.ro
Povestea unei românce condamnată la moarte de medicii din Bacău și salvată în Turcia. „Acolo nu s-a rostit cuvântul «moarte»”
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
O nouă minivacanță pentru români. Mai multe zile libere în 2025
EVZ.ro
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews
Viktor Orban, asasinat?! Alertă maximă în Ungaria: E departe de a fi un accident
Capital.ro
Imagini fabuloase din casa Andreei Raicu! Vedeta locuiește doar cu Honey și a investit o avere în vila de lux. Terasa, mare cât un teren de baschet, e amenajată ca în Bali
Avantaje
Bani GRATIS de la MADR. Se dau 1500 de euro
Mediaflux
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Sfânta Parascheva 2024: tradiții și obiceiuri pe 14 octombrie. Ce să faci și de ce sunt importante visele din noaptea de dinainte
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro