07 apr. 2022 | 16:26

Mari probleme la CFR Cluj. Suma uriașă pe care o datorează campioana

Sport
Mari probleme la CFR Cluj. Suma uriașă pe care o datorează campioana
CFR Cluj a câștigat ultimele patru ediții de campionat și este lider „la zi” în Liga 1

Mari probleme la CFR Cluj. Campioană de patru ori consecutiv și actual lider în Liga 1, gruparea din Gruia se confruntă, în schimb, cu o situație financiară foarte dificilă. După ce a reușit să ajungă aproape „la zi” cu plata salariilor către jucători, bilanțul financiar al clubului indică existența unor datorii uriașe. CFR Cluj tatonează cu intrarea în insolvență de mai multă vreme, echipa campioană mai trecând printr-o asemenea experiență în 2015.

Mari probleme la CFR Cluj

Mari probleme la CFR Cluj. Echipa care a cucerit patru titluri la rând și conduce detașat clasamentul Ligii 1, are o situație financiară dezastruoasă. N-ar fi prima oară când clubul ardelean se confruntă cu o asemenea situație.

Campioana CFR Cluj a publicat pe site-ul oficial situația financiară: ardelenii aveau la data de 31 decembrie 2021 datorii în valoare de 129.856.351 de lei, adică 26.275.000 de euro!

„În conformitate cu Regulamentul național de licențiere al cluburilor și de fair-play financiar, ediția 2021 – aplicabil pentru sezonul 2022-2023, solicitantul de licenţă UEFA trebuie să publice pe propria pagină de internet, până în data de 6 aprilie, ultimele informaţii financiare anuale auditate transmise spre evaluare către licenţiator, în vederea obținerii licenței pentru sezonul următor, respectiv bilanțul și contul de profit și pierdere” arată cei de la CFR Cluj.

Suma uriașă pe care o datorează campioana

Datoriile celor de la CFR Cluj au crescut cu aproximativ 7 milioane de euro față de finalul anului 2020. Cea mai mare creștere s-a înregistrat la sumele datorate angajaților clubului. Acestea au crescut de peste trei ori în 2021 față de 2020. Cele mai mari sume datorate sunt cele din credite şi alte împrumuturi, 52.981.881 lei, dar și cele față de angajați, 26.232.739 lei.

În trecut, Cristi Borcea, fost acționar al lui Dinamo, spunea că patronul CFR Cluj, Neluțu Varga, a pierdut 40 de milioane de euro de când investește la formația din Gruia. Varga s-a împrumutat o avere în bitcoin pentru a face față cheltuielilor de la CFR Cluj.

Acum o lună, președintele CFR Cluj, Cristian Balaj, declara că situația financiară s-a îmbunătățit față de ceea ce era în trecut.

În 2015, clubul a fost a intrat în islovență pentru doi ani

„Situația financiară este mult îmbunătățită față de ceea ce a fost în trecut, lucrăm la acea optimizare. Nu putem să ne debarasăm atât de repede de balastul care a existat.

Încercați să vă aduceți aminte că, atunci când am fost întrebat despre o posibilă intrare în insolvență, vă spuneam că este exclus. Ultima perioadă demonstrează, acum vorbim deja de fapte concrete.

Prin plățile care s-au făcut în ultima perioadă demonstrăm că dorim să rezolvăm această situație financiară. Vrem să facem o echipă competitivă nu doar pentru campionatul românesc, ci și pentru cupele europene”, declara Balaj, la Pro Arena.

Despre CFR Cluj se vorbea încă din toamna trecută că și-ar propune intrarea în insolvență. Gruparea campioană a mai trecut printr-o asemenea experiență în 2015. După 2 ani și 3 luni, în mai 2017, tribunalul a decis ridicarea măsurii, după ce Neluțu Varga a plătit datorii vechi, cifrate la 4 milioane de euro. Rămâne de văzut care va fi soarta clubului, de data aceasta.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Capital.ro
Situația în care șoferii care produc un accident rutier pot pleca de la locul faptei | Momentul când trebuie raportat un accident
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro