Marea vedetă a României care a introdus scenele erotice în teatru: „Niciun student, în frunte cu Tudor Chirilă, nu a spus pas“ (exclusiv)

Marea vedetă a României care a introdus scenele erotice în teatru: „Niciun student, în frunte cu Tudor Chirilă, nu a spus pas“ (exclusiv)

Reacția lui Tudor Chirilă în scandalul declanșat de mărturiile actriței Viorica Vodă, pe scena decernării Premiilor „Gopo“, cu privire la abuzurile sexuale nu a trecut neobservată. Un fost profesor al vedetei a dezvăluit de curând cum erau lucrurile pe vremea când actorul era un simplu student al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) „Ion Luca Caragiale“ din Capitală.

Cine a introdus scenele erotice în teatru

Declarațiile inedite ale actriței Viorica Vodă cu privire la hărțuire și abuz în lumea teatrului și a cinematografiei au iscat un scandal de proporții. Prezentă la Gala Premiilor Gopo 2022, unde a dezvăluit, printre altele, că a fost hărțuită după rolul din pelicula „Filantropica“, a lui Nae Caranfil, actrița a făcut niște mărturisiri șocante, care au stârnit un lanț de reacții.

Viorica Vodă a recunoscut, de asemenea, că a fost nevoită să facă psihoterapie ani buni pentru a depăși momentul. Unul dintre cei care au reacționat la spusele ei a fost nimeni altul decât Tudor Chirilă, care a notat pe pagina sa de Facebook că, poate, acesta reprezintă un bun moment pentru a discuta despre facultățile de teatru în care profesorii de actorie fac avansuri studentelor.

Subiectul nu a fost evitat nici de Florin Zamfirescu, fost rector al UNATC, dar și fost profesor al grupei în care a învățat și Tudor Chirilă.

„Imediat după 1990, le-am propus studenților exerciții de nuditate. Am fost printre cei dintâi profesori de la Academie care am făcut asta. Le-am explicat că lucrurile se schimbaseră și că scenele de sex și în teatru, dar mai ales în film, vor fi în nu

măr din ce în ce mai mare, fiindcă se schimbaseră și vremurile politice, și mentalitățile. Nu a fost nimic obligatoriu. Dar niciun student, în frunte cu Tudor Chirilă, nu a spus pas propunerii noastre. Era în grupă și o studentă cu o constituție mai aparte, plinuță. Am crezut că ea va spune nu, dar m-am înselat.

Toată lumea a fost de acord să încercăm așa ceva! Profesorii, adică eu, Doru Ana și încă cineva care azi nu mai e nici măcar în țară, nu am privit așa numitele roluri alese de fiecare dintre ei. Au observat mai târziu că noi stăm cu spatele la așa numita scenă și când și-au exprimat nedumerirea, le-am explicat că nu facem asta pentru a-i vedea pe ei goi pe scenă, ci ca ei să se acomodeze și cu această postură care poate apărea în viața profesională.

Am să adaug aici și amănuntul conform căruia Tudor Chirilă mi s-a părut că se simte foarte bine în pielea personajului și că a prelungit momentul. A ales, țin bine minte și azi, secvența dușului și purta un dialog imaginar cu mama sa. Numai că am simțit că ține prea mult și i-am cerut să-l încheie mai repede“, a declarat Zamfirescu pentru impact.ro.

Citește și: Dana Rogoz, reacție emoționantă despre dezvăluirile Vioricăi Vodă despre abuz: „A vorbit în numele multor femei“

„Tudor Chirilă avea mereu câte un cui“

Fostul rector al UNATC a afirmat că nu deține informații despre eventualele împrejurări la care a făcut referire Viorica, dar crede că aceasta a tras un semnal de alarmă: a nu se confunda ficțiunea cu realitatea.

Cât despre fostul său student, pe care îl descrie drept „un actor foarte bun, un element aparte“, Zamfirescu mai spune că acesta a fost mereu „un student-problemă“.

„Tudor Chirilă avea mereu câte un cui. Mi s-a părut uneori un spirit revanșard. Și am să vă dau câteva exemple. La una dintre ore purtam o discuție despre viață și moarte. La un moment el a oprit totul dur, replicându-mi că nu înțelege de ce un om tânăr, la puțin peste 20 de ani, care are toată viața înainte, trebuie să vorbească despre moarte.

La două, trei săptămâni după acest conflict de idei Tudor Chirilă a fost victima unui accident în urma căruia s-a ales cu un pneumotorax. A tras ceva după povestea asta, inclusiv faptul că nu și-a putut da licența la timp, amânând-o la cererea mea pentru toamnă. Nu m-am putut abține atunci și i-am reamintit despre discuția noastră pe tema despre viață și moarte“, a mai povestit Florin Zamfirescu.