Marea unică în lume care se umple de stele noaptea. Este ireal de frumoasă, zici că eşti într-o lume fantastică

Marea unică în lume care se umple de stele noaptea. Este ireal de frumoasă, zici că eşti într-o lume fantastică
Merita sa vizitezi acest loc macar o data in viata

Ai avut noroc să fii unul dintre locuitorii Terrei. Planeta are nenumărate locuri interesante și frumoase pe care orice pământean ar trebui să le viziteze. Cu siguranță vor trebui programate mai multe călătorii. Dar este timpul să începi cu această mare unică în lume. Apa este specială deoarece se umple de stele noaptea, iar priveliștea pare desprinsă din filmele SF.

Fenomen natural și surprinzător în Maldive

Maldive are o reputație mondială pentru plaje uimitoare și peisaje care arată chiar mai bine în persoană decât în ​​fotografii. Dar ceva de-a dreptul spectaculos, misterios și romantic are loc pe aceste insule din Oceanul Indian. Imaginează-ți că petreci o zi pe nisipul fin din Maldive, urmărind apusul în fața unora dintre cele mai bune destinații din lume. Apoi privești în sus și vezi nenumăratele stele și conturul slab al Căii Lactee, după care te uiți în apa de-un albastru fosforescent.

Marea care se umple de mii de stele

Merită să mergi măcar o dată în viață pe Insula Vaadhoo din Maldive, în Oceanul Indian, doar pentru a vedea Marea Stelelor. Zona oferă un spectacol nocturn magnific. Apa și plaja strălucesc într-un mod fantomatic, datorită bioluminiscenței milioanelor de microorganisme care alcătuiesc fitoplanctonul său. Între mare și nisip se desenează o hartă cu cele mai impresionante ipostaze ale Universului: constelații, comete și alte corpuri cerești. O noapre petrecută aici va fi o experiență de neuitat.

Care este explicația acestui peisaj mirific

Bioluminiscența este un proces natural prin care anumite ființe vii sunt capabile să creeze lumină cu propriul corp. Este cazul licuricilor, meduzelor, coralilor, al unor ciuperci sau fitoplanctonului. Când se lasă noaptea, din diverse motive (camuflaj, distragere, reproducere, atracție), aceste creaturi încep să lumineze, creând un peisaj frumos și unic.

Felinar uriaș în mijlocul oceanului

Unul dintre locurile unde se poate observa acest fenomen este insula nelocuită Vaadhoo din arhipelagul Maldive, scăldat de Oceanul Indian. Aici, marea se aprinde ca un lac din Avatar. Plaja devine un felinar uriaș în care lumina albăstruie a fitoplanctonului inundă totul de parcă ar fi mii de stele pe apă. De aici și numele dat acestui eveniment: Marea Stelelor. Scăldatul în această apă nu este periculos, așa că nu este ceva neobișnuit să vezi oameni făcând o baie inedită.

Deși arăta ca o fotografie retușată în Photoshop, este unul dintre cele mai fascinante fenomene naturale care există pe planeta noastră. Un adevărat spectacol al naturii în Maldive. Nu poți rata o noapte pe insula Vaadhoo, unde ciudata „Mare a Stelelor” se datorează capacității anumitor organisme vii de a produce lumină.