Marea Neagră, monitorizată de Rusia: avertismentul vizează o navă militară americană

Tensiunile dintre Rusia și Statele Unite ale Americii s-au acutizat în ultima săptămână din cauza unor exerciții ale marinei SUA din Marea Neagră.

Americanii au mai multe nave militare în Marea Neagră. Scopul lor oficial este de a monitoriza activitatea în zonă și de a descuraja gesturi agresive din partea Rusiei. Conform declarațiilor oficiale ale autorităților de la Kremlin însă, s-ar putea însă să le încurajeze. 

Administrația de la Moscova a publicat aseară un avertisment oficial, conform celor de la Mediafax. Documentul este menit să facă publică operațiunea rușilor de monitorizare a activității din Marea Neagră. Mai precis, marina lui Vladimir Putin stă cu ochii pe USS Yuma, un vas al Marinei Americane.

Vasul cu pricina, care poate fi văzut în imaginea de mai sus, a ajuns duminică în Marea Neagră și se află la a treia misiune de acest fel. Organizează exerciții navale la o distanță semnificativă de litoralul țării noastre, în cadrul măsurilor NATO pentru descurajarea Rusiei.

„Flota Mării Negre escortează nava americană de intervenţie rapidă USS Yuma, care se află în Marea Neagră”, a transmis Centrul de Management al Apărării din cadrul Preşedinţiei Rusiei, conform publicaţiei Express. Fregata rusă Amiral Essen şi nava Mirazh, dotată cu rachete, au efectuat exerciţii militare în Marea Neagră. „În etapa iniţială, echipajele navelor au efectuat pregătiri de luptă şi pentru deplasări maritime (…)”, a transmis Flota militară rusă a Mării Negre, citată de agenţia de presă Tass.

În ceea ce privește performanțele navei USS Yuma (T-EPF-8), aceasta a intrat în serviciu cu numai trei ani în urmă, are dotări de ultimă oră, o viteza maximă de 80 de kilometri pe oră şi, în afară de echipaj, poate transporta peste 300 de puşcaşi marini total echipaţi. Are o lungime de 103 metri, a fost construită de Austal USA și a ajuns la apă pe 17 septembrie 2016, la aproximativ șase luni după ce a început construcția ei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI