Un fenomen extraordinar a avut loc pe malul Mărea Neagre din largul coastei Evpatoriei din Crimeea. Potrivit experților, o furtună a ridicat nisipul la suprafață și nu s-a așezat pentru mult timp, colorând, astfel, apa în diverse nuanțe de galben. Imagini senzaționale cu valurile învolburate.
Locuitorii din Evpatoria din Crimeea au avut parte de un adevărat spectacol, la malul mării. Marea Neagră a căpătat culoarea galbenă a nisipului, pentru o scurtă perioadă de timp. Potrivit informațiilor apărute în presă, pe site-ul eng.belta.by, totul s-a petrecut pe coasta din Crimeea, acolo unde a avut loc o furtună de nisip care a colorat valurile spumoase ale mării.
Imaginile rare au fost surprinse de către locuitorii Peninsulei Crimeea, care au și publicat un videoclip spectaculos, surprinzând acest fenomen. Momentul extraordinar a fost observat și în orașul Sevastopol. Experții spun că fauna nu este afectată de colorarea temporară a apei mării.
De asemenea, câteva imagini impresionante au fost postate pe contul de Instagram CHP Crimeea, unde oamenii au rămas impresionați de culoarea aurie a valurilor Mării Negre. Unii dintre aceștia au spus, totuși, că nu ar avea curajul să se aventureze în apă.
Acum mai bine de o lună de zile, românii s-au alertat la auzul unei profeții cumplite privind posibila dispariție a Mării Negre, într-un viitor îndepărtat.
Veaceslav Kraşeninnikov a susținut că Marea Neagră nu va mai exista, iar explicația dată de el este cât se poate de cutremurătoare. Concret, pe fundul mării sunt niște mircoorganisme care elimină hidrogen sulfurat, iar stratul de apă este foarte subțire.
Conform celor de la vremuritulburi.com, pentru că în atmosferă s-au acumulat deșeuri chimice cu capacitate de aprindere, va rezulta o explozie pe mare ce va fi până în cer. În final, marea va arde în întregime.
Soluția ar fi exploatarea masei uriașe de hidrogen sulfurat din adâncul Mării Negre. Acest lucru a fost în planul lui Nicolae Ceaușescu, dar Rusia nu a fost de acord cu construirea unei centrale pentru a folosi hidrogenul.
„Această comoară, dacă ar putea fi găsită o metodă de extracţie sau de prelucrare din mare a hidrogenului sulfurat, probabil că ar reprezenta o sursă de energie extraordinară”, spune Tania Zaharia, director adjunct Institutul de Cercetări Marine „Grigore Antipa”.
Cu toate acestea, specialiștii de la Centrul Național de Hidrogen din Râmnicu Vâlcea au realizat un sistem prin care hidrogenul sulfurat este transformat în energie. Profeția despre dispariția Mării Negre i-a speriat pe români.