09 iul. 2021 | 20:20

Marea greșeală pe care o fac românii când mănâncă pepene. Cum se taie corect, de fapt

Știri generale
Marea greșeală pe care o fac românii când mănâncă pepene. Cum se taie corect, de fapt
Cum se taie corect un pepene?

Românii sunt mari consumatori de pepene, acesta fiind fructul pe care îl adoră majoritatea în sezonul cald. Mulți se mulțumesc cu gustările formate doar din el, dar nu sunt atenți la mici detalii. Ce greșeală fac aceștia când îl mănâncă. Tu știi cum se taie corect? Există o modalitate pe care cu siguranță o vei folosi de acum încolo.

Cum se taie corect pepenele? Românii fac des această greșeală

Pepenele roșu vara este probabil cel mai consumat fruct. Acesta este foarte hidratant, hrănitor și bun, iar din el poți face diverse băuturi, să-l mănânci în diferite combinații sau pur și simplu ca atare. Există totuși un truc pentru a-l consuma fără să te mânjești tot pe haine, mâini și față și să îl servești fără să-ți fie jenă de ceilalți invitați.

Metoda este foarte simplă și de ajutor dacă te pregătești să îți întâmpini prietenii sau familia cu un platou răcoros de pepene pe post de desert. Este de ajuns să-l tai felii normale precum obișnuiești, ulterior să elimini mare parte din coajă, dar să lași o singură bucățică de care să-l apuci pentru a-l mânca.

Fața ta și mâinile vor fi mai curate decât au fost vreodată într-un astfel de scenariu și aproape că te vei surprinde de cât de delicat și manierat se poate mânca acest fruct. O regulă nescrisă există și în cazul porumbului, care se mănâncă și el mai dizgrațios.

Dacă ești într-o companie mai selectă sau pur și simplu te simți stângace în jurul unor oameni, ține ștuletele pe veticală și taie boabele cu ajutorul unui cuțit. Mai apoi te poți înfrupta din el cu ajutorul unei linguri. Totul va fi cu siguranță mai ușor. 

Valori nutriționale

Valoare per
100 g
100 g
Calorii (kcal) 30
Lipide totale 0,2 g
Lipide saturate 0 g
Colesterol 0 mg
Sodiu 1 mg
Potasiu 112 mg
Carbohidrați 8 g
Fibre alimentare 0,4 g
Zahăr 6 g
Proteine 0,6 g
Vitamina C 8,1 mg Calciu 7 mg
Fier 0,2 mg Vitamina D 0 IU
Vitamina B6 0 mg Vitamina B-12 0 µg
Magneziu 10 mg

  • De ce e bine să mănânci pepeni mici?

-“Fructoza este unul dintre factorii care duc la apariția steatozei hepatice non-alcoolice, adică ficatul gras, e strâns legat și de apariția obezității, e un factor favorizant al apariției diabetului. Ar trebui evitată, pentru că ficatul nostru nu e în stare să proceseze decât câteva grame pe zi. Tot ce este în plus e transformat de ficat în trigliceride, grăsimi care dacă sunt peste limitele normale fiziologice duc la dislipidemii. Dislipidemia generată de trigliceride nu e bun augur, pentru că semnalează și apariția bolilor cardiovasculare și a riscului de infarct și AVC”
Gheorghe Mencinicopschi, doctor (Sursa: Medikatv.ro)