Atunci când cumpărăm anumite alimente din supermarket, specialiștii trag un anumit semnal de alarmă. Iată care sunt cele mai falsificate produse din România, alimente pe care le cumpărăm mult mai des decât ai crede. Detaliile la care trebuie să fii mereu atent. Verifică și tu, mai jos, lista.
Experții au observat o serie de pericole în privința anumitor alimente comercializate la rafturi, în supermarketele din România. Cum au fost descoperite și ce pericol ascund acestea.
Cei mai mulți dintre români iubesc să bea o cană de cafea la primele ore ale dimineții, pentru a se pune pe picioare și a căpăta energia de care au nevoie pentru a-și desfășura activitățile zilnice. Cu toate acestea, specialiștii atrag atenția românilor asupra pachetelor ambalate de cafea măcinată din comerț.
Acestea pot conține și lemn măcinat, în cazul în care unele companii decid să reducă anumite costuri de producție. Recomandat ar fi să vă cumpărați boabe de cafea pe care să le măcinați singuri, acasă.
Pe multe ambalaje de suc de rodie scrie că băutura conține 100% suc de rodie și merișoare, deși există șanse ca băutura să fie „lungită” cu apă sau suc de mere. Sfatul specialiștilor este să citiți cu atenție informațiile de pe etichetă.
Există șanse mari ca felia roșiatică de pe rulourile de orez să nu fie somon, ci un pește de o calitate inferioară.
Orezul poate fi falsificat cu ușurință și amestecat cu alte condimente care-i schimbă culoarea. Orezul natural arde ca plasticul și nu se poate scufunda în apă.
Mierea este unul dintre alimentele cele mai falsificate din România. Anumiți producători aleg să o dilueze cu siropuri ce conțin un nivel ridicat de fructoză. Cum îți dai seama dacă mierea este naturală? Citiți sfaturile de depozitare. Mierea naturală nu trebuie ținută la frigider.
Atunci când cumperi o sticlă de ulei de măsline din comerț și vrei să testezi calitatea produsului, tot ce trebuie să faci este să-l pui la frigider. Uleiul de măsline extravirgin va forma sediment. Mulți producători falsifică uleiul de măsline, punând ulei de porumb, palmier sau soia mai ieftin.
Potrivit experților, acest tip de brânză este cel mai falsificat produs din România. Există mari șanse ca brânza parmezan să conțină aproximativ 10% așchii de lemn. Un amestec de brânzeturi mai ieftine poate fi prezentat și ca parmezan. Sfatul specialiștilor este să citești cu atenție detaliile de pe etichetă.