Marcel Vela, anunț de ultimă oră pentru români. Ce s-a decis în ședința cu Iohannis

Marcel Vela, anunț de ultimă oră pentru români. Ce s-a decis în ședința cu Iohannis
Marcel Vela, anunț de ultimă oră pentru români. Ce s-a decis în ședința cu Iohannis

Prin ultima Ordonanță Militară, Ministerul Afacerilor Interne şi Patriarhia au semnat un acord privind acţiunile cu ocazia Paştelui, iar racțiile au apărut imediat, inclusiv din partea Președintelui Klaus Iohannis dar și din partea liderilor din partidele din opoziție.

Marcel Vela, anunț de ultimă oră pentru români

În urma reacțiilor, atât din partea președintelui, dar și a opoziției, în acest context Marcel Vela s-a simțit obligat să vină cu argumente asupra deciziei luate, în încercarea de a elimina orice suspiciune dar și pentru a demonta acuzațiile de lipsă de profesionalism în luarea unor astfel de decizii.

”Măsurile au fost luate la solicitarea Bisericii pentru că au vrut sa fie ajutați. Pentru sâmbătă sunt suficient de multi cetățeni implicati în alte partide politice care vor să facă diversiuni, gen 10 august, și să stârnească credincioșii să asalteze bisericile. Ce pot eu sa fac este să dau un ordin prin care să se stipuleze ce au de făcut ofițerii pentru a ajuta bserica. Dacă nu am fi luat această decizie și lumea s-ar fi dus într-un mod spontan și fără control, în număr mare la o biserică, atunci am fi putut spune c am fi avut o creștere mult mai mare a posibilelor infecții.”, a justificat la Digi24 ministrul Vela.

Ce s-a decis în ședința cu Iohannis

Acum, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela împreună cu Ludovic Orban, au fost chemați la Cotroceni, într-o ședință de lucru, la invitația președintelui. Modificarea acordului cu B.O.R. constă în revenirea la starea de fapt de dinainte de acest acord, acela de a sta acasă, în izolare, iar voluntarii bisericilor împreună cu parohii și preoții să fie cei care se  vor deplasa la locuințele enoriașilor, mai ales acolo unde se știe clar că sunt persoane în vârstă și nu se pot și nu au voie să iasă afară din casă, conform ordonațelor militare deja existente. Decizia vine și după ce reprezentanți ai opoziției i-au cerut demisia, iar PSD i-a ceut imperativ să aducă dovezi asupra acuzațiilor aduse în interviul dat aseară la DIGI24.

Marcel Vela, anunț de ultimă oră pentru români. Ce s-a decis în ședința cu Iohannis
Marcel Vela, anunț de ultimă oră pentru români. Ce s-a decis în ședința cu Iohannis

Reacții pe marginea deciziei ministrului Vela a avut și jurnalistul Cristian Tudor Popescu, într-o intervenție la Digi 24, la fel de virulentă și directă.

”Vela face parte din Guvernul României. Guvernul lucrează prin ordonanțe, hotărâri, nu prin astfel de protocoale făcute de un ministru.Acest protocol trebuia să aibă avizul Ministerul Sănătății? Când se încheie acte de către Guvern, ele au o serie de avize, după caz: sănătate, justiție, externe. În acest caz, era imposibil să se încheie așa ceva fără avizul Ministerului Sănătății, aviz pe care dl Tătaru nu l-ar fi dat în veci. I-am văzut poziția cât se poate de profesionistă și de fermă împotriva acestui acord. E foarte grav ce a făcut dl Vela.

Ce face Patriarhia nu e de mirare. E vorba de o înțelegere pe sub sfânta masă a acestor două partide: BOR – pe care eu am lăudat-o până acum pentru faptul că a acceptat și promovat măsurile de izolare, dar care acum nu a rezistat ocaziei să smulgă o bucată de capital politic de la credincioși, gând la gând cu bucurie cu dl Orban, dl Vela și alții din PNL.”, a spus CTP.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI