Marcel Pavel, total dezamăgit de Festivalul Mamaia: ”Vor să se îmbogățească pe spatele nostru”. La ce lucrează în secret cu Ovidiu Komornyik EXCLUSIV

de: Simona Ecovoiu
04 09. 2023

Marcel Pavel a fost unul dintre marii absenți de pe scena Festivalului Mamaia 2023. Solistul, devenit celebru cu piesa ”Frumoasa mea”, și-a exprimat, în exclusivitate pentru Playtech Știri, dezamăgirea față de ediția din acest an a tradiționalului concurs muzical. Iată de ce a refuzat să cânte.

De ce a refuzat Marcel Pavel să cânte pe scena Festivalului Mamaia 2023

De pe scena Festivalului Mamaia 2023 au lipsit, în urmă cu două săptămâni, multe nume sonore din muzica ușoară românească. Marcel Pavel, marele absent, și-a manifestat dezamăgirea față de această ediție aniversară, pentru care s-au bătut două echipe de organizatori, în cadrul unei licitații de ultimă oră:

”Eu am fost invitat de Niki Constantinescu, dar pe urmă s-au format două tabere. Mi-a displăcut, am renunțat, au fost controverse, este totuși un lucru bun că s-a gândit cineva să mai organizeze o ediție a festivalului. Nu înțeleg însă de ce s-au ocupat de organizare cei care dețin un post de radio care n-a difuzat niciodată muzică ușoară românească. Găștile s-au împărțit în două, nu mai este respect față de Festivalul Mamaia. Păi, în loc să investești peste 500.000 de euro, într-o ediție, mai bine băgai banii în Teatrul de vară din Mamaia și-l reparai, să fie o floare, să fie mult mai frumos ca înainte. Festivalul ar trebui să fie în proprietatea statului, nu a unui consiliu județean. Am refuzat. O să cânt când o să fie de bun-simț, nu să se îmbogățească alții pe spatele nostru. A devenit o afacere”, ne-a spus Marcel Pavel.

Ce spune despre gestul Loredanei Groza, de a-i pupa picioarele lui Horia Moculescu, pe scena festivalului

Solista Loredana Groza a vrut să atragă atenția, la Festivalul Mamaia 2023, și a reușit, după ce s-a pus în genunchi și i-a pupat picioarele lui Horia Moculescu.

Iată cum interpretează Marcel Pavel această scenă, la care a fost martoră o țară întreagă: ”A fost un gest de prețuire exacerbată. E mai atipic, voia să atragă atenția și văd că a reușit și acum”.

Însă, în recentul interviu pentru Playtech Știri, compozitorul Horia Moculescu ne-a mărturisit că nu a apreciat deloc gestul Loredanei, care l-a pus într-o ipostază deloc onorantă: ”Am ridicat-o în picioare, nu am vrut să facă acest gest umil”.

Marcel Pavel reia colaborarea cu Ovidiu Komornyik, după succesul cu ”Frumoasa mea”

Solistul Marcel Pavel ne-a mai dezvăluit că pregătește noi surprize muzicale, alături de compozitorul Ovidiu Komornyik, care în urmă cu 20 de ani i-a dăruit piesa ”Frumoasa mea”: ”De ce nu, o nouă colaborare cu Ovidiu? Am fost la el, la hotel, la Vama Veche, am stat o săptămână, ne-am gândit la noi proiecte”. Marcel și Ovidiu au trecut peste mai vechile neînțelegeri.

”La începutul anilor 2000 și-au băgat dușmanii coada, din cauza drepturilor de autor, mă acuzau că le iau eu, pentru piesa lui Ovidiu, deși nimeni nu mi le dădea mie. Succesul îți poate fura mințile, dacă nu ești cu picioarele pe pământ. Apoi, însă, ne-am împăcat. Lui Ovidiu îi sunt dator pe viață. Eu lui și el mie, pentru că ne-am lansat împreună. La început, am fost ca siamezii, ca frații”, ne declara Marcel Pavel, într-un interviu exclusiv pentru Impact.ro.