Marcel Ciolacu, vestea momentului pentru milioane de șoferi. Decizie finală privind prețul benzinei și motorinei

Marcel Ciolacu, vestea momentului pentru milioane de șoferi. Decizie finală privind prețul benzinei și motorinei
Marcel Ciolacu, lider PSD

Prețul carburanților a explodat și nimeni nu pare să ia măsuri în acest sens, spre nefericirea românilor, care se îndatorează tot mai mult din cauza scumpirilor în masă. În cursul acestei dimineți, Marcel Ciolacu a pus piciorul în prag, astfel că i-a transmis un mesaj categoric ministrului Energiei, căruia i-a solicitat să ia o măsură rapidă pentru a rezolva această problemă.

Marcel Ciolacu, ieșire nervoasă din cauza prețurilor speculative de la pompă

În ultimele patru luni, prețul motorinei și al benzinei a crescut semnificativ, astfel că românii trebuie să scoată din buzunar pentru un plin o treime din salariul minim net, ceea ce înseamnă că ceea ce ar rămâne din salriu este insuficient pentru a supraviețui timp de o lună, având în vedere creșterea facturilor la toate utilitățile, dar și creșterea prețurilor la produsele alimentare.

Vă reamintim că, în luna martie, românii făceau cozi kilometrice la benzinării pentru a alimenta cu prețul de 7,5-7,6 lei per litru de benzină și aproximatic 7,6-7,7 lei litrul de motorină. În prezent, prețul unui litru de benzină depășește 8,5 lei, iar cel al unui litru de motorină este de peste 9 lei.

În cursul acestei dimineți, Marcel Ciolacu a propus plafonarea prețului de la pompă, având în vedere o marjă de profit, cât și găsirea de către ministrul Energiei a unei soluții pertinente.

În cazul în care nu va fi pe masa Guvernului nicio soluție în aces sens, politicianul Marcel Ciolacu a transmis că partidul său va prezenta propriile propuneri în vederea rezolvării acestei probleme.

„Vreau să ne așezăm la masă să luăm deciziile cât mai corecte”

Marcel Ciolacu și-a exprimat părerea privind plafonarea prețurilor de la pompă după ce, la finalul săptămânii trecute, șoferii din mai multe orașe au organizat proteste prin care au solicitat plafonarea prețurilor, pe modelul Ungariei.

Liderul PSD a vorbit despre perioada grea pe care a traversat-o România și întreaga lume, pe parcursul ultimilor doi ani, fiind nevoie de o serie de cheltuieli pentru a ține sub control efectele pandemiei și ale războiului.

Marcel Ciolac a făcut apel către autorități și companii privind introducerea unor soluții menite să vină în ajutorul populației, extenuată din cauza presiunii la care a fost supusă în ultimii ani, atât din punct de vedere social, cât și economic.

„Sunt anumite companii prestigioase, corecte care, într-o conjunctură cum a fost pandemia, au avut niște venituri excepționale… Sau cum a fost această criză din energie, la carburanți. Unele dintre ele sunt bazate pe un preț speculativ.

Aștept de la ministerul Energiei explicații. Dacă cetățenii au dus greul în această perioadă și tu ai făcut venituri excepționale este normal ca pe o perioadă limitată… Statul a cheltuit imens să combată pandemia, câteodată eficient, câteodată neeficient.

Un efort din partea acestor companii nu este nici incorect, nici injust, este un element corect în orice stat. Eu vreau să ne așezăm la masă să luăm deciziile cât mai corecte, unde sunt speculanți, precum pe zona de carburanți.

Este clar că trebuie să venim cu o plafonare. Părerea mea că trebuie plafonat prețul și cu o marjă de profit”, a declarat luni liderul social-democraților, la sediul PSD.