Ce amendă a primit Ludovic Orban după ce a fumat și a băut în biroul de la guvern. Premierul a plătit-o pe loc

Ce amendă a primit Ludovic Orban după ce a fumat și a băut în biroul de la guvern. Premierul a plătit-o pe loc
Ce amendă a primit Ludovic Orban după ce a fumat și a băut în biroul de la guvern. Premierul a plătit-o pe loc

Ludovic Orban a fost dublu amendat după apariția fotografiei din biroul de la Guvern în care nu purta mască de protecție și fuma într-un spațiu închis. Premierul a plătit pe loc.

Fotografia în care Ludovic Orban fumează și bea cu miniștrii, costisitoare. Ce amendă a primit premierul

În seara de vineri, pe rețelele de socializare a început să circule o fotografie în care Ludovic Orban se afla în biroul său, alături de mai mulți miniștri. În imagine, șeful Executivului și cei care îl acompaniază fumează și consumă băuturi alcoolice. Premierul a fost amendat de două ori după apariția fotografiei: pentru că nu purta mască și a fumat într-un spațiu închis dintr-o instituție publică. Premierul a achitat, sâmbătă, ambele amenzi, în valoare totală de 3.000 de lei, prin intermediul platformei www.ghișeul.ro.

”Prim-ministrul Ludovic Orban a achitat astăzi, 30 mai a.c., prin intermediul platformei www.ghiseul.ro, două amenzi în valoare cumulată de 3000 de lei, la cuantumul maxim prevăzut de lege, pentru fumat și nepurtarea măștii în spații închise. Premierul consideră că regulile trebuie respectate în aceeași măsură de către orice cetățean, indiferent de poziția pe care o ocupă, iar în cazul în care acestea sunt încălcate trebuie aplicate sancțiunile stabilite de lege, fără a face distincție”, au transmis, sâmbătă, reprezentanții Guvernului.

”Era o ocazie de ziua mea”

Ludovic Orban a venit cu clarificări în privința controversatei fotografii de la Guvern. Premierul a menționat că poza a fost făcută cu ocazia zilei sale de naștere și că va plăti amenda pentru faptul că a fumat într-un spațiu închis.

„Sunt fumător. Mi se întâmplă să fumez. Era o ocazie de ziua mea, la care am avut niște invitați și la care am permis să se fumeze. Recunosc. Asta este. Dacă e nevoie plătesc amenda, nu mă dau în lături. Greșeala e umană. Ni se întâmplă multora”, a declarat Orban.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI