Marcel Ciolacu, anunțul momentului pentru români. Ce se întâmplă cu taxele în 2023: „E o certitudine”

Marcel Ciolacu, anunțul momentului pentru români. Ce se întâmplă cu taxele în 2023: „E o certitudine
Marcel Ciolacu, președinte PSD

Marcel Ciolacu a făcut în cursul zilei de astăzi niște declarații menite să liniștească cetățenii români. Astfel, președintele PSD a vorbit în cadrul unei dezbateri despre așa-zisele taxe din 2023 dezbătute în ultima perioadă. Iată ce spune Marcel Ciolacu despre bugetul României, dar și despre coaliția din care face parte.

Ce se întâmplă cu taxele din România în 2023

Liderii PSD, PNL și UDMR s-au reunit pentru a discuta proiectul de buget pentru anul viitor, iar concluziile la care s-a ajuns par să fie de bun augur pentru cetățenii români, care s-au temut de taxe mai mari care i-ar lăsa fără și mai mulți bani în buzunar. Potrivit președintelui PSD, bugetul prevăzut pentru anul 2023 ar fi unul satisfăcător și nu ar ridica probleme legate de o necesitate de a crește taxele, a susținut Marcel Ciolacu, ca pe o certitudine.

Nu vor fi taxe noi, asta e o certitudine! Sunt în continuare adeptul unei impozitări pe o perioadă determinată pentru veniturile excepţionale, şi mi se pare corect şi de bun simţ

Din ce am văzut bugetul aseară împreună cu prim-ministrul avem un buget bun pentru condițiile actuale și asumându-ne că nu va fi introdusă absolut nicio taxă. Ar fi o greșeală majoră către toți oamenii de afaceri și toate investițiile”, a transmis Marcel Ciolacu, la evenimentul „Forumul Capitalului Românesc”, potrivit Mediafax.

Președintele PSD și-a exprimat mulțumirea față de coaliția de guvernare actuală, față de care mai mulți politicieni și cetățeni și-au exprimat dezacordul. Mai mult, Marcel Ciolacu susține că, în momentul actual, stabilitatea politică este esențială pentru a trece cu bine peste această realitate dură generată inclusiv de războiul din Ucraina.

”Indiferent de cât s-ar discuta, eu susţin această coaliţie. Indiferent de ce dispute ar fi între noi, din punctul meu de vedere, în acest moment, pentru o stabilitate politică în contextul foarte complicat, cu războiul la uşă, nu cred că clasa politică, măcar de data aceasta, nu trebuie să împingă Românie într-o nouă aventură.

Avem obligaţia să facem tot ce ţine de noi să încercăm să ne ridicăm cât de cât la aşteptările românilor”, a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu a călătorit în Dubai de 1 Decembrie?

În cadrul aceleiași intrvenții, Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă a călătorit în Dubai de Ziua Națională, iar răspunsul politicianului a fist scurt și cuprinzător, evitând să dea informații suplimentare: ”Cred că timpul meu liber mă privește”, a răspuns liderul PSD.

Potrivit G4media,  șeful social-democraților a călătorit Dubai în minivacanța de Ziua Națională, fiind însoțit de vicepremierul Sorin Grindeanu, liderul grupului PSD din Camera Deputaților, Alfred Simonis, și de președinta Comisiei Juridice din Camera Deputaților, Laura Vicol.

Absența sa a fost observată, mai ales că nu a participat alături de președintele țării la recepția organizată la Palatul Cotroceni. Mai mult, Marcel Ciolacu a susținut că ”nu e niciun semn” faptul că nu a fost prezent la eveniment, dorind să evite orice speculație pe acest subiect.

Urmăriți Playtech.ro și pe