Mâncărurile pe care nu trebuie să le mai consumi dacă au stat o zi în frigider. Devin periculoase după 24 de ore

de: Ioana Bucur
24 04. 2023

Tidem să credem că, dacă sunt ținute la rece, preparatele pe care nu am reușit să le terminăm la o singură masă pot fi consumate și câteva zile mai târziu. Nu este adevărat în cazul tuturor alimentelor. Află, din rândurile de mai jos, care sunt mâncărurile pe care nu trebuie să le mai consumi dacă au stat o zi în frigider. Devin periculoase după 24 de ore.

Care sunt mâncărurile pe care nu trebuie să le mai consumi dacă au stat o zi în frigider

Lăsarea alimentelor deja gătite în frigider pentru a le mânca mai târziu implică riscuri de care puțini sunt conștienți.

Specialiștii în alimentație au dezvăluit care sunt mâncărurile pe care nu trebuie să le mai consumi dacă au stat o zi în frigider. Este vorba despre două alimente pe care, cu siguranță, mulți dintre noi le ținem mult mai mult de 24 de ore la rece și pe care le mâncăm cu poftă după mai multe zile de la momentul preparării.

În cazul lor, pericolul vine tocmai din pricina faptului că nu ne dăm seama prea ușor când încep să se altereze, ele reuind să își păstreze mirosul și gustul chiar și după cele 24 de ore recomandate de specialiști.

Te-ar putea interesa și: Alimentele magice pentru sănătatea ta. Toți ar trebui să le consume, dar puțini o fac

„E suficient să facem asta o singură dată”

Este vorba despre preparatele cu paste și orez. Cu toate că nu mulți știu asta, acestea au o valabilitate foarte scurtă, putând fi mâncate în mai puțin de 24 de ore de când le gătim. Problemele apar mai ales din pricina reîncălzirii lor pe foc sau în cuptorul cu microunde.

„O bacterie care nu este distrusă la temperaturi ridicate, poate rezista până la 100 de grade și peste, iar cu aceste cicluri de reîncălzire putem face ca sporii să germineze și să înceapă să apară compuși toxici, toxine, care ne pot provoca gastroenterita.

Nu are niciun rost să numărăm zilele de când sunt în frigider sau de câte ori le reîncălzim, este suficient să facem asta o singură dată pentru apariția compușilor ce pot provoca probleme de sănătate. Cel mai bine este să consumăm pastele și orezul în ziua în care sunt preparate”, a explicat Beatriz Robles, tehnolog alimentar.

Te-ar putea interesa și: Câte zile rezistă ciorba de porc la frigider. Nu o mai consuma după această perioadă