07 mai 2023 | 11:02

Mâncarea românească iubită de străini din toată lumea. E într-un top important la nivel mondial

Diverse
Mâncarea românească iubită de străini din toată lumea. E într-un top important la nivel mondial
Mâncarea românească iubită de străini din toată lumea

Taste Atlas, o platformă populară de ghiduri alimentare, a publicat o listă a celor mai bune mâncăruri tradiționale vegane, iar bucătăria românească și-a asigurat mai multe locuri în top 50. De la fasole bătută până la faimoasa salată de roșii, lista cuprinde, în total, patru delicatese din țara noastră.

Preparate românești, în topul celor mai gustoase feluri de mâncare vegane

Taste Atlas a întocmit un clasament al celor mai gustoase feluri de mâncare vegane, iar țara noastră are asigurate patru dintre cele 50 de locuri la nivel mondial. Acesta are ca scop promovarea mâncărurilor locale excelente, de a insufla mândrie pentru preparatele tradiționale și de a trezi curiozitatea față de preparatele pe care turiștii nu le-au încercat niciodată.

Clasamentul alimentelor se bazează pe evaluările audienței Taste Atlas, cu o serie de mecanisme care recunosc utilizatorii reali. La categoria „Cele mai bune mâncăruri tradiţionale vegane”, până la 24 aprilie 2023, s-au înregistrat 9.740 de evaluări, dintre care 6.107 au fost recunoscute de sistem ca fiind legitime.

Citește și: Preparatele românești care sunt apreciate de străini. Cum arată topul mâncărurilor din România

Care sunt felurile de mâncare care i-au cucerit pe străini

În cadrul acestui top al celor mai bune mâncăruri tradiţionale vegane, fasolea bătută ocupă locul 12 cu un scor de 4.4, același cu cel al ardeilor copți, aflați o poziție mai jos. Pe locul 21 se află faimoasa salată de roşii, iar locul 34 este ocupat de ghiveciul de legume.

„Salata de roșii este un preparat simplu, caracteristic bucătăriei românești. Pregătirea este relativ simplă deoarece constă în tăierea roșiilor în bucăți și amestecarea lor cu dressingul care se face prin combinarea uleiului de măsline, oțet balsamic, ceapă și usturoi cu condimente precum cimbru și busuioc.

Acest tip de salată se consumă de obicei cu pâine proaspătă sau combinată cu brânză de vaci și poate servi chiar și ca topping de bruschetta. Când este refrigerat, vasul se va marina în sucuri proprii, oferind mai multă aromă în proces”, spun specialiştii despre celebra salată.

Citește și: Locul idilic din România pentru care străinii ar plăti bani grei. Are peisaje de vis, mâncare delicioasă şi nu există internet

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de TasteAtlas (@tasteatlas)