Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta ideală dacă vrei ceva sănătos și bun în post
Mâncarea de mazăre sau tocăniţa de mazăre, aşa cum o cunoaştem în anumite zone ale ţării, se poate prepara rapid şi te poate scăpa dintr-un mare impas atunci când vrei neapărat să scoţi carnea din meniu. O rețetă perfectă pentru perioada postului, pentru cei vegetarieni sau pentru cei care pur si simplu adoră mazărea. Mazărea furnizează o gamă unică de aminoacizi esențiali și neesențiali, întărind țesuturile și mușchii din corp.
Rețeta ideală de mâncare de mazăre fără carne
Chiar dacă adori carnea, în această mâncare chiar nu îi vei simți lipsa, o vei mânca cu o deosebită plăcere ori de câte ori o vei pregăti. Printre treburi de rezolvat pe timpul iernii scoți pachetul de mazăre din congelator și faci o mâncare de mazăre fără carne, delicioasă, exact ca la mama acasă. Rețeta este simplă, perfect potrivită ca mâncare de post sau ca garnitură la o friptură la gratar.
De asemenea, îţi poate oferi şansa de a experimenta şi alt tipuri de legume lângă, aprope orice combinaţie fiind extrem de delicioasă. Iată de ce avem nevoie şi cum se prepară mâncarea/tocăniţa de mazăre:
Ingrediente pentru 6 porții:
Mod de preparare
Pune mazărea la fiert într-o oală cu apă și sare. Între timp taie ambele tipuri de ceapă cuburi, respectiv rondele potrivite, morcovii cuburi mai mici și ardeii cuburi mai măricele – ideea de bază este că ai de-a face cu texturi diferite, iar totul trebuie să se gătească în același timp. Încinge uleiul într-o cratiță și călește morcovii și ceapa. Adaugă boia, pastă de ardei dulce și amestecă de căteva ori. Pune și ardeiul urmat de cimbru. Adaugă 2 polonice de apă fiartă de la mazăre deasupra și foile de dafin, pune capacul și lasă totul să fiarbă. Toacă legătura de mărar și pune-o peste împreună cu roșiile, numai după ce legumele au fiert. Scurge și mazărea, păstrând apa într-un bol. Mai pune 2-3 polonice din apa în care a fiert, și apoi adaugă mazărea împreună cu zahărul, sarea și piperul. Lasă să fiarbă până mai scade puțin, astfel se vor intensifica aromele. Dă-o de pe foc și servește-o cu câteva felii de pâine țărănească prăjită.
Se poate servi caldă sau rece, după preferințele fiecăruia.