Mâncare de dovlecel ca la bunica la țară. Ingredientul secret care o îi dă gust divin

de: Iulia Statie
08 07. 2021

Mâncarea de dovlecel ne aduce aminte de verile petrecute la bunica la țară, așa că toată lumea caută rețeta de succes ce va aduce înapoi puțin din vremurile fără griji. Se pare că există un ingredient secret ce te va salva în bucătărie!

Rețetă de dovlecel cu smântână. Cea mai simplă și gustoasă variantă

Mâncarea de dovlecel cu smântână se potrivește perfect cu acest anotimp. Rețeta simplă și sănătoasă nu necesită multă muncă, ingredientele sunt simple și la îndemâna oricui, așa că toată familia o să fie mulțumită!

Toată lumea trebuie să încerce această mâncare de dovlecel, mai ales pentru că legumele reprezintă o sursă importantă de nutrienți, îmbunătățesc digestia și scad nivelul de sânge din zahăr și colesterolul. O mâncare simplă face adevărate minuni pentru organism!

Ingredientele nu sunt deloc costisitoare, ba chiar combinația dintre ele este foarte gustoasă. O să ai nevoie de o jumătate de kilogram de dovlecei de vară, două cepe de mărime medie, una sau două roșii, două linguri de ulei.

Mâncare ca la bunica acasă. Ce ingredient secret trebuie să folosești

De asemenea, o să mai nevoie de maxim trei rămurele de cimbru uscat, sare, o lingură de oțet, mărar verde tocat, două linguri de smântână fermentată, o lingură de făină și puțin lapte. Totul o să fie simplu, iar la final toată lumea o să mai ceară o porție!

Este important să se folosească smântână grasă, de 12% grăsime, pentru ca această rețetă să iasă ca la bunica la țară. În caz contrar, gustul de dovlecei cu smântână nu o să fie unul chiar atât de bun precum îl făceau rudele noastre.

Pentru început, dovlecelul trebuie spălat, curățat și decojit cu peelerul. Apoi, el se taie pe jumătate și se curăță de semințe. Toate bucățile trebuie rase cu răzătoarea. Se pregătește un vas și se lasă leguma acolo înainte de a trece la următorul pas.

Trucuri bucătărie. Cum prepari cea mai delicioasă mâncare

Peste castron se toarnă o lingură de oțet pentru ca prospețimea să nu dispară. Cât timp dovlecelul stă la odihnit, se toacă cepele bine, apoi se pun într-o tigaie adâncă cu un praf de sare pentru a se rumeni. Abia aici se adaugă dovlecelul ras, stors bine de apă.

Apoi, se pune în oală și roșia tăiată în bucățele. Se amestecă totul bine pe foc, adăugând puțină apă din când în când. Se adaugă rămurelele de cimbru uscat și se lasă mâncarea pe foc timp de maxim 15 minute înainte de a trece la următorul pas.

Într-un bol mic se amestecă și smântâna fermentată, adăugându-se puțin lapte și un pic de sare. După ce s-a obținut un amestec omogen, această compoziție se adaugă în tigaia unde se află legumele și se mai lasă în jur de 3 minute pe foc, adăugând la final o lingură de oțet.

Dacă îți dorești un plus de savoare, presară mărar tocat deasupra. O să observi că această combinație de ingrediente te va mulțumi, mai ales pentru că rămurelele de cimbru uscat și mărarul fac o echipă extraordinară!