Managerul spitalului care a ars în Ploiești, refuzat la poartă: ”Lăsaţi-mă să intru. Cui să cereţi aprobare?”

Managerul spitalului care a ars în Ploiești, refuzat la poartă: ”Lăsaţi-mă să intru. Cui să cereţi aprobare?”

În urma incendiului care a izbucnit astăzi la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, managerul Bogdan Nica s-a deplasat la fața locului, însă cei de la pază nu i-au dat voie să intre în curtea unității medicale.

Managerul Spitalului Județean Ploiești, împiedicat să intre în spital

Forțele de ordine trimise la sediul secției de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Ploiești au împiedicat accesul în curtea spitalului al lui Bogdan Nica, managerul unității medicale. Medicul a schimbat câteva replica cu cei de la pază și jandarmii de la fața locului.

Acesta le-a explicat că este manager și că nu își poate lăsa autoturismul în poarta unității medicale. Medicul trebuia să intre pentru a semna, împreună cu cei de la ISU, procesul verbal în urma intervenției la incendiu.

„Lăsaţi-mă să intru. (..) Chemaţi-l pe băiatul de la jandarmi să mă lase să intru în curtea spitalului, sunt director, vă rog!”, le-a spus managerul Bogdan Nica.
O persoană de la pază i-a răspuns, spunând că cei de la poliție le-au spus să nu lase nicio mașină străină înăuntru.
„Sunt directorul spitalului”, a replicat managerul. „E spitalul unde sunt eu director. Cui să cereţi aprobare? Lăsaţi-mă să intru! Am treabă. Sunt cu colegii de la ISU să încheiem procesul verbal. Deschideţi-mi poarta!”, a mai spus el.
Într-un final, s-a dat jos din mașină, a explicat că el este cel care conduce unitatea medicală și a fost lăsat să intre în curtea spitalului.

Incendiul puternic a izbucnit în această dimineață

Incendiul a izbucnit în aceasta dimineață, la spitalul suport COVID Movila Vulpii din Ploiești. Planul Roșu Județean a fost pus în aplicare la ora 04:36, apelul la 112 fiind dat la ora 04:15. Din nefericire, doi pacienți și-au pierdut viața. Este vorba despre doi bărbați, în vârstă de 74 și 75 de ani.

O asistentă medicală, în vârstă de 51 de ani, a suferit arsuri pe 20% din corp. Aceasta a fost transportă la Spitalul Floreasca din București. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că incendiul a fost lichidat în trei minute.

15 pacienți au fost transferați din secția exterioară. În acest moment, aceștia sunt în stare stabilă și au rămas internați în unitatea sanitară, acolo unde primesc asistență medicală de specialitate. Unul dintre pacienți este internat la secția ATI.

Potrivit directorului Spitalului Județean de Urgență Ploiești, Bogdan Nica, incendiul ar fi izbucnit din cauza unei scântei la un aparat, unul dintre bolnavi era agitat, iar din această cauză patul a fost mișcat. De asemenea, a mai precizat că instalația electrică era nouă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI