Mămăligă cu brânză. Cea mai bună rețetă de mămăligă cu brânză. Simplă și ușoară
Vă prezentăm mai jos o rețetă delicioasă de mămăligă cu brânză. Mămăliga cu brânză este un fel de mâncare tradițional românesc ce nu poate fi refuzat niciodată, de nimeni.
Rețetă de mămăligă cu brânză. Cea mai bună și simplă rețetă de mămăligă cu brânză
Am ales pentru dumneavostră, de data aceasta, o rețetă delicioasă de mămăligă cu brânză. Acest fel de mâncare este unul tradițional, astfel că nu este refuzat niciodată, de niciun român.
De asemenea, aveți mai jos câteva secrete astfel încît rețeta să vă iasă așa cum trebuie.
Pentru delicioasa rețetă de mămăligă cu brânză aveți nevoie de următoarele ingrediente:
o jumătate kilogram de mălai
1,5 L apă
sare
un cubuleț de unt
100 g brânză telemea
200 g smântână
Cum se prepară mămăliga cu brânză
Se pune apa la fiert cu un praf de sare şi, pentru început, cu puțin mălai. Atunci când apa va începe să clocotească tare, se va adăuga mălaiul în ploaie, câte puţin până la terminarea lui.
În acest timp, gospodina sau bucătarul de ocazie va trebui să amestece în permanență în compoziție. Specialițtii recomandă pentru prepararea mămăligii un tel, dar se poate face la fel de bine și cu un făcăleț, cum se folosea odată.
Ce merge de minune lângă mămăliga cu brânză
Când compoziția va începe să se îngroașe, focul va trebui dat la minim. Mămăliga va fi amestecată în continuare constant pentru încă aproximativ 10 minute. După cele 10 minute se va adăuga untul şi se mai lasa în continuarea la foc un minut.
Și după ce acel minut a trecut, mămăliga se va lua de pe foc și se va răsturna pe un fund de lemn. După asta, mămăliga se va împăna cu bucăți de telemea. Mămăligă cu brânză merge de minune și cu un ou ochi alături! Vă dorim poftă bună!