Liviu Dragnea, campanie cu grătar și mămăligă la ceaun. De frica protestelor, nu mai iese în piețe: „Mergi în centrul orașului dacă ai curaj”

Liviu Dragnea și-a continuat, sâmbătă, excursiile electorale. În weekendul dinaintea alegerilor, liderul PSD a renunțat la întâlnirile cu mii de oameni și a preferat să continue campania în cadru restrâns, la Sibiu, dar în fața camerelor de filmat România Tv. Postul de televiziune a realizat un reportaj despre cum face friptură și mămăligă la ceaun Liviu Dragnea.

Președintele PSD a publicat un mesaj pe Facebook după întâlnirea de la Sibiu.

„Sâmbăta aceasta am petrecut-o alături de oierii din Poiana Sibiului. (…) Alături de Petre Daea, le-am ascultat problemele și am pus pe hârtie un program pe termen scurt și mediu în așa fel încât oieritul în România să revină la ce era odată. Am făcut o serie de pași importanți cu programul pentru lână, cu înființarea Casei de Comerț și subvențiile acordate.” Liviu Dragnea, mesaj pe Facebook

Liviu Dragnea, bucătar la România TV

În reportajul difuzat de România TV, liderul PSD dezvăluie rețetele mamei sale și prepară friptură și mămăligă la ceaun. În imagini apar ministrul Agriculturii, Petre Daea, și oierii din localitatea Poiana Sibiului.

Ulterior, Liviu Dragnea a publicat imaginile de la evenimentul restrâns pe Facebook. Cum era de așteptat, sute de persoane i-au scris șefului Camerei Deputaților. Între altele, utilizatorii rețelei de socializare i-au spus „Mergi în centrul orașului dacă ai curaj” și „Ultimul weekend în libertate trebuie petrecut frumos”.

Ce promitea Liviu Dragnea printre fripturi: subvenții pentru mieluțe și pentru lână

Liviu Dragnea a renunțat, sâmbătă, la discursurile susținute pe scenă și la aclamațiile membrilor PSD. Între sfaturi gastronomice, a promis și alte măsuri pentru ciobani și agricultori.

„A venit însă momentul să trecem la nivelul următor. Așa că ne-am propus ca în perioada următoare să mai aducem modificări în privința legislației pentru zilieri, pentru a încuraja forța de muncă, să acordăm o subvenție pentru mieluțe pentru creșterea efectivelor și acordarea unei subvenții de 2 lei pe kilogramul de lâna dar și înființarea mai multor spălătorii de lână. De asemenea vrem ca prin Casa Română de Comerț să dezvoltăm centre de preluare, centre de prelucrare, centre de îngrașare, flota de vase pentru transport extern de animale și nu în ultimul rând magazine.” Liviu Dragnea, mesaj pe Facebook

Dragnea a renunțat la „marele miting” din București

Deși ar fi vrut să aducă în Capitală aproximativ 100.000 de persoane, Liviu Dragnea a renunțat la acest plan. Mitingul ar fi urmat să aibă loc pe 21 mai, dar liderii PSD s-au temut de proteste de amploare.

De altfel, acțiunile PSD și vizitele lui Liviu Dragnea și ale premierului Viorica Dăncilă sunt marcate de manifestații virulente.

Recent, au avut loc proteste la mitingurile PSD de la Iași, Suceava și Galați. Vineri, la Topoloveni, unde Liviu Dragnea a mers în vizită, Jandarmeria a intervenit asupra mai multor persoane care protestau pașnic. 40 de organizații civice au cerut, sâmbătă, demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, pentru acțiunea jandarmilor de la Topoloveni, pe care o consideră „exagerată”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI