19 feb. 2024 | 17:32

Mama lui Aleksei Navalnîi nu a fost lăsată să vadă corpul fiului său. Cum a fost scos cadavrul de la închisoare

News
Mama lui Aleksei Navalnîi nu a fost lăsată să vadă corpul fiului său. Cum a fost scos cadavrul de la închisoare
Mama lui Aleksei Navalnîi nu a fost lăsată să vadă corpul fiului său. Cum a fost scos cadavrul de la închisoare

Noi detalii șocante ies la iveală despre moartea lui Aleksei Navalnîi. La câteva zile de la dispariția acestuia, trupul neînsuflețit nu a ajuns nici acum la familia lui, motiv pentru care mama acestuia nu a fost lăsată să îl vadă. Cum ar fi fost scos cadavrul de la închisoare.

Familia lui Aleksei Navalnîi nu a văzut trupul neînsuflețit

Alexei Navalnîi, una dintre cele mai cunoscute figuri ale opoziției politice din Rusia și un ferm activist anti-corupție, a fost găsit decedat în închisoarea din regiunea arctică, unde executa o pedeapsă de 19 ani de detenție. Presa din Rusia a raportat că Navalnîi a încetat din viață vineri, 16 februarie, lăsând în urmă o lume politică șocată și întristată.

Alexei Navalnîi a fost un critic vocal al președintelui rus Vladimir Putin și al guvernului său, luptând pentru transparență, drepturile omului și combaterea corupției. În timpul activității sale politice și a campaniilor anti-corupție, Navalnîi a devenit o figură emblematică a opoziției, atrăgând atenția atât în interiorul Rusiei, cât și în comunitatea internațională.

În imagini surprinse nocturn, un convoi de mașini traversează o zonă înghețată și acoperită de zăpadă, îndreptându-se spre Salehard, orașul unde a fost transportat cadavrul lui Alexei Navalnîi, celebrul disident rus. Comentariile care însoțesc acest videoclip sugerează că trupul neînsuflețit al lui Navalnîi ar fi fost scos din închisoare înainte de sosirea mamei sale la locul respectiv.

Vezi și: Trupul lui Alexei Navalnîi, dus la morgă. Este păzit de poliţişti, iar medicii nu au voie să efectueze autopsia. Ce s-a observat pe corp

Liudmila Navalnîi, mama disidentului în vârstă de 69 de ani, împreună cu un avocat, au sosit sâmbătă dimineața la colonia penitenciară pentru a-și ridica fiul decedat. Cu toate acestea, au fost întâmpinați cu refuz de către personalul închisorii, fapt care a stârnit un val de întrebări și suspiciuni în legătură cu circumstanțele morții lui Navalnîi.

„În acest moment nu avem acces la cadavru şi nu ştim cu siguranţă unde se află, iar noi cerem ca autorităţile ruse să predea imediat corpul lui Aleksei familiei sale”, a declarat Kara Yarmiș într-un interviu.

Convoiul care a efectuat deplasarea nocturnă pe 17 februarie a inclus două mașini de poliție, o dubă și o altă mașină fără însemne distinctive, posibil de la serviciul de securitate FSB. Această prezență semnificativă de forțe de ordine a alimentat și mai mult speculațiile și neliniștile în rândul opiniei publice.

Liderii occidentali au reacționat ferm, considerând regimul lui Vladimir Putin drept direct responsabil de moartea lui Navalnîi în închisoare. Această tragedie survine cu câteva săptămâni înainte de alegerile prezidențiale din Rusia, iar suspiciunile legate de circumstanțele morții lui Navalnîi alimentează tensiunile politice și sociale din țară și din afara ei.

Ce mesaj a transmis soția lui Aleksei Navalnîi

Yulia Navalnaya, soția regretatului Alexei Navalnîi, decedat la finalul săptămânii trecute într-o închisoare din Rusia, acuză autoritățile de la Moscova de un complot sinistru. Ea susține că soțul ei a fost otrăvit cu agentul neurotoxic Noviciok și că trupul său a fost ascuns pentru a șterge orice urmă a acestei substanțe periculoase.

Într-un gest curajos și hotărât, Yulia Navalnaya a postat luni, 19 februarie 2024, un videoclip pe platforma X (fosta Twitter), în care își exprimă hotărârea de a continua lupta și munca soțului ei.

În mesajul video, Yulia Navalnaya începe prin a-și prezenta identitatea și scopul videoclipului, subliniind că ea este acum vocea soțului ei și că este determinată să continue eforturile acestuia pentru o Rusie mai bună și mai liberă. Ea acuză deschis regimul lui Vladimir Putin de asasinarea lui Alexei Navalnîi, subliniind că nu a fost doar o persoană ucisă, ci și speranța și libertatea au fost eliminate într-un mod brutal.

Yulia Navalnaya promite că va dezvălui în curând detalii despre motivele exacte pentru care Putin l-ar fi ucis pe Navalnîi. Ea afirmă că este hotărâtă să numească pe toți cei implicați în acest complot și în moartea tragică a soțului său. În videoclip, sunt prezentate și momente din viața lui Navalnîi, inclusiv perioada în care a fost închis în condiții inumane în penitenciarul din Siberia.

Te-ar putea interesa și: „Sindromul morţii subite”, cauza dezvăluită de reprezentanţii închisorii în care a stat Aleksei Navalnîi. Unde se află corpul opozantului lui Putin

Această apariție publică a lui Yulia Navalnaya reprezintă un act de curaj și determinare în lupta împotriva opresiunii și injustiției. Ea îi invită pe toți cei care împărtășesc viziunea soțului ei pentru o Rusie mai liberă și mai prosperă să se alăture eforturilor sale.

În încheierea videoclipului, Yulia subliniază importanța unei Rusii libere, pașnice și fericite, pe care ea și Alexei Navalnîi au visat-o și pentru care au luptat cu atâta hotărâre.

În timp ce Kremlinul neagă orice implicare în moartea lui Alexei Navalnîi, familia și susținătorii săi încearcă să afle adevărul și să aducă dreptate pentru tragicul eveniment. Cu toate acestea, până în prezent, familia nu a avut acces la trupul neînsuflețit al disidentului, iar situația rămâne tensionată, iar speculațiile abundă în legătură cu circumstanțele exacte ale morții lui Navalnîi.

„Vă invit să fiți alături de mine. […] Ceea ce avem nevoie este o Rusie liberă, pașnică, fericită. Minunata Rusie a viitorului la care soțul meu a visat atât de mult. De asta avem nevoie. Aceasta este țara în care vreau să trăiesc și în care copiii noștri să crească. Aceasta este țara pe care vreau s-o construiesc împreună cu voi”, a mai spus Yulia Navalnaya în video-ul său.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Actorul legendar care a fost căsătorit cu cinci femei, dar a fost îndrăgostit toată viața de un bărbat
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600 de ani, dar nu a ruginit nici până astăzi
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Locul în care multă lume gafează fără să știe. Care sunt normele de comportament
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Codul Rutier 2024. Interzis complet pentru șoferi. 10 LUNI fără permis
Capital.ro
Horoscop 13-19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Peştii au fericire şi succes, Berbecii renasc şi au dorinţă de libertate
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Modificări la Codul Civil. PENSIE mai mare pentru acești angajați
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro