Maicuțe, la Las Vegas: ce au făcut după ce au furat jumătate de milion de dolari

Maicuțe, la Las Vegas: ce au făcut după ce au furat jumătate de milion de dolari

Două mâicuțe catolice au făcut valuri în presă, după ce au furat jumătate de milion de dolari și s-au ancorat într-o aventură la Las Vegas.

Conform unui raport al celor de la BBC, două măicuțe romano catolice au recunoscut că au furat 500.000 de dolari din contul bisericii la care activau. Gestul cât se poate de ilegal a fost făcut în localitatea Torrance, de lângă Los Angeles. Delapidarea s-a realizat din contul Școlii Catolice St. James.

Jumătatea de milion de dolari constă în donații și taxe de școlarizare, dar a fost folosită în cazinourile din Las Vegas. Cele două și-au manifestat regretul pentru gestul lor și se pare că sunt șanse infime să-și petreacă cea mai mare parte a vieții după gratii. Numele lor sunt Mary Kreuper și Lana Chang și sunt departe de prima tinerețe.

Kreuper ocupa poziția de director al școlii catolice de aproximativ 29 de ani. Chang a lucra ca profesoară pentru aproape 20 de ani. Este important de reținut că acest gest foarte grav nu a fost făcut brusc sau din scurt, ci a implicat un efort susținut pe parcursul ultimilor 10 ani.

Cele două au furat bani constant în ultimul deceniu pentru călătorii și jocuri de noroc. Un purtător de cuvânt al Școlii Catolice St. James a insistat pe faptul că cele două măicuțe suferă de profunde remușcări pentru gestul lor. Poliția a fost informată, dar nu vor fi aduse acuzații criminale împotriva lor. ”Măicuțele au confirmat utilizarea nepotrivită de fonduri și au cooperat cu autoritățile. Comunitatea noastră este îngrijorată și întristată de această situație și regretă orice pagube aduse relației noastre cu familiile copiilor de la școală.”

Furtul a fost descoperit în cadrul unui audit de rutină. Atunci s-a observat faptul că măicuțele virau cecurile primite de la părinți și donatori într-un cont bancar care nu avea nicio legătură cu școala.