Mai mult de 700 de școli din România, înscrise la prima oră a proiectului „Educaţie la înălţime”. În ce constă acesta

Mai mult de 700 de școli din România, înscrise la prima oră a proiectului „Educaţie la înălţime”. În ce constă acesta
Prima oră online a proiectului Educație la înălțime

La ora 11:00, joi, se va ține online o lecție de geografie și ecologie, la Sfântu Gheorghe, Delta Dunării. Peste 700 de școli din țară s-au înscris să asiste la ora online. Mai mult de atât, aceasta va fi transmisă pe canalul de youtube Aspire Teachers, în cadrul proiectului „Educație la înălțime”.

Lecție online cu 700 de școli

Aceasta este prima lecție din seria proiectului național din acest an. Va dura aproximativ 50 de minute și va fi susținută cu ajutorul unei drone. Ora va fi predată de Adnana Pătrășcoiu, profesoară de limba franceză și limba engleză.

De asemenea, mai este și coordonatoarea cercului de ecologie și directoarea școlii generale din Satul Sfântul Gheorghe. La oră va mai fi prezentă, împreună cu doamna profesoară Adnana Pătrășcoiu, și Irina Constantinescu, profesoară de geografie, din Dâmbovița.

„Va fi ceva inedit şi sperăm să le placă copiilor. Ora se va desfăşura la vărsarea Dunării în Marea Neagră, va fi despre poluarea apei şi ce putem face pentru a o împiedica. Drona va fi la vărsarea Dunării în mare, alături de elevi de gimnaziu”, a declarat, pentru AGERPRES, directoarea Şcolii generale din comuna Sfântu Gheorghe.

Prima oră a proiectului „Educație la înălțime”

Ea a mai adăugat că la lecție vor participa interactiv și elevi din Timișoara, județul Timiș, județul Hunedoara, Orăștioara de Sus și județul Brașov. Pentru cele 700 de școli și pentru elevii participanți, în cele 50 de minute a cursului interactiv, vor fi prezentate scurte momente eco-artistice cu drona, experimente cu mesaje educative și o expoziție de pet-uri.

„Va fi un concurs de întrebări pentru elevii din cele trei şcoli. Ei trebuie să răspundă, iar la final şcoala câştigătoare va alege un cuvânt pe care noi îl vom desena pe plaja de la Marea Neagră”, a menţionat directoarea Adnana Pătrăşcoiu.

Proiectul „Educație la înălțime” a ajuns în Deltă datorită unui profesor. Acesta a participat anul trecut la o tabără Merito, un proiect de recunoaștere a excelenței în educație. Proiectul a început anul trecut în județul Hunedoara, iar anul acesta s-a extins la nivel național.

„În vara anului trecut, şapte profesori Merito au venit la noi şi au avut activităţi cu copiii. Am ţinut legătura, iar în septembrie am început activităţi online. Printr-unul din profesori am făcut legătura cu proiectul acesta”, a precizat directoarea Pătrăşcoiu.

Acesta lucru a fost posibil datorită implicării Departamentului de Dezvoltare Durabilă din Secretariatul General al Guvernului României și Aspire Teachers. Lecțiile cu drona live se desfășoară în perioada 6 mai – 24 iunie, în fiecare joi, de la ora 11:00.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI