Mai ai vreun joc Tetris prin casă? Ar fi bine dacă ai mai găsi așa ceva prin lucrurile tale, pentru că poți face bani frumoși de pe urma lui. Care este suma pentru care se vinde obiectul preferat al copiilor din România în anii ’90, vezi un pic mai jos.
Un joc Tetris, preferatul celor mici, dar și al celor mari, în anii 90, se vinde pe un site de cumpărături la un preț incredibil.
Cele mai multe astfel de jocuri au ajuns la gunoi, însă nu și ale acelora care au crezut că vor valora ceva bani peste ani.
Tetrisul era un joc pe care nu toți din generația celor cu cheia la gât și-l permitea. Astfel, cine avea un Tetris se bucura alături de prieteni de el.
Acum, Tetrisul a revenit în amintiri după ce cineva a postat un anunț de vânzare al unui astfel de joc cu o sumă considerabilă. Vânzătorul solicită pe Tetris 555 de lei, prețul fiind negociabil.
Vânzătorul mai spune în anunț că jocul este destinat copiilor peste 5 ani, că este în perfectă stare de funcționare și că este dipus să ofere celor interesați mai multe fotografii, pentru a se convinge că este așa cum spune el.
„Joc pentru copii începând cu vârsta de 5 ani. Tetris în perfectă stare de funcționare, fără defecte. La cerere pot face mai multe poze celor interesați de acest produs”, a scris vânzătorul jocului Tetris.
Tetris este un joc video inventat de Alexei Pajitnov, de origine rusă, în iunie 1984. Numele jocului a fost derivat din grecescul tetra, vrând să arate că toate piesele sunt formate din patru pătrățele, și tenis, care a fost jocul preferat al inventatorului.
Tetris-ul a cunoscut o adevărată explozie în țările est-europene, odată cu apariția jocurilor electronice de mână, creând o adevărată isterie și dependență.
În jocul Tetris jucătorii completează linii prin mișcarea pieselor cu forme diferite care coboară în spațiul jocului.
Liniile completate dispar și oferă celui care joacă puncte, astfel că acesta poate să avanseze în completarea spațiilor libere.
Jocul se finalizează atunci când ecranul este plin. Cu cât jucătorul poate să amâne umplerea ecranului cu atât scorul va fi mai bun.
În jocurile de tip multiplayer, copiii care joacă trebuie să reziste mai mult decât adversarii lor, iar în alte versiuni jucătorii pot să își penalalize adversarii completând un număr substanțial de linii.