29 aug. 2024 | 15:52

Magiun de prune fără zahăr, rețetă simplă si tradițională cu doar un singur ingredient. Iese o bunătate

Sfaturi Culinare
Magiun de prune fără zahăr, rețetă simplă si tradițională cu doar un singur ingredient. Iese o bunătate
Magiun de prune fără zahăr, rețetă simplă si tradițională cu doar un singur ingredient. Iese o bunătate

Magiunul de prune este o delicatesă tradițională românească, cunoscută și apreciată pentru gustul său dulce și natural. Spre deosebire de alte gemuri și dulcețuri, magiunul de prune nu necesită adaos de zahăr, ceea ce îl face o opțiune sănătoasă pentru toți cei care doresc să evite zahărul procesat.

Cum faci cel mai bun magiun de prune, pas cu pas

Prepararea acestui magiun este foarte simplă și necesită doar un singur ingredient: prunele coapte. Rezultatul este o pastă densă și aromată, perfectă pentru a fi întinsă pe pâine, servită în clătite sau folosită ca ingredient în deserturi. Haideți să descoperim împreună cum puteți face acasă acest magiun delicios și sănătos.

Pentru a pregăti magiunul de prune, veți avea nevoie doar de prune bine coapte. Este important să alegeți prunele cele mai dulci și bine coapte pe care le puteți găsi, deoarece acestea vor da aroma și dulceața naturală a magiunului. Nu este nevoie de zahăr, conservanți sau alte ingrediente, prunele fac toată magia!

Cantitatea de prune poate varia în funcție de cât magiun doriți să faceți, dar recomandăm cel puțin 5 kilograme pentru a obține o cantitate semnificativă.

Spălați bine fructele sub jet de apă rece pentru a îndepărta praful și mizeria de pe ele. Tăiați prunele în jumătăți sau sferturi, în funcție de mărime, și scoateți sâmburii. Nu este necesar să le curățați de coajă, deoarece aceasta conține pectină, o fibră naturală care ajută la îngroșarea magiunului.

Prunele pentru magiun trebuie să fie bine coapte

Cum se fierbe magiunul de prune

Puneți prunele într-un vas mare, de preferință unul cu fund dublu pentru a preveni lipirea și arderea fructelor. Lăsați prunele să fiarbă la foc mic, amestecând frecvent cu o lingură de lemn. La început, prunele vor lăsa multă apă, dar pe măsură ce fierb, această apă se va evapora și amestecul va începe să se îngroașe. Este important să aveți răbdare în această etapă, fierberea magiunului poate dura câteva ore bune pentru a ajunge la consistența dorită.

Pe măsură ce magiunul se îngroașă, va trebui să amestecați mai frecvent pentru a evita arderea. Când magiunul a ajuns la o consistență densă și are o culoare închisă, maro, este gata. Puteți verifica dacă este suficient de gros luând o lingură de magiun și lăsând-o să se răcească. Dacă nu curge și își păstrează forma, magiunul este gata.

Între timp, sterilizați borcanele în care veți depozita magiunul. Puteți face acest lucru fie în cuptor, fie prin fierbere în apă. Odată ce magiunul este gata, turnați-l fierbinte în borcanele sterilizate, lăsând puțin spațiu la gâtul borcanului. Închideți borcanele cu capace sterilizate și întoarceți-le cu gura în jos pentru a crea un vid care va ajuta la conservarea magiunului.

Magiunul de prune fără zahăr se păstrează în cămară, chiar și mai mulți ani. Acesta poate fi consumat simplu, pe pâine, sau folosit în diverse rețete de prăjituri și deserturi, oferind o aromă naturală și dulce fără să fie nevoie de zahăr adăugat.

Parteneri
Cum arată locul de veci al lui Gigi Becali. Gazonul dintre morminte, provenit de la FCSB
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spun ucrainenii despre încheierea războiului. Sondajul care contrazice ce se știa până acum
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Scandal monstruos între Adriana Bahmuțeanu și Gabriela Lucuțar! Incredibil ce schimb de replici a avut loc între ele! 'Să vă fie rușine!'
Unica.ro
Clătite de post. Sunt mai bune decât cele tradiționale. Care e secretul
EVZ.ro
De ce nu a avut Natalia Mateuț succes în relațiile de iubire! Prezentatoarea TV își dorește să aibă o familie: ”Puteam să am deja un copil”
Spynews
Anunț pentru românii cărora le expiră buletinele. Decizia venită marți, 19 Noiembrie
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
ACORD de PACE în UCRAINA! Vladimir Putin, DISCUȚII cu Donald Trump (SURSE)
Mediaflux
Silviu Prigoană ar fi avut probleme financiare în ultima perioadă din viața lui! Ar fi cerut împrumut 30.000 euro: ”L-a sunat pe un prieten”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cine a câștigat a treia amuletă din sezonul 14 Chefi la cuțite. Jurații, complici la o cerere în căsătorie
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro