Magazinul din România care are prețuri mai mari decât în țările nordice. Motivația aberantă a șefilor

Magazinul din România care are prețuri mai mari decât în țările nordice. Motivația aberantă a șefilor
Prețuri uriașe într-un magazin din România. Care este motivația șefilor?

Un magazin din România i-a lăsat cu gura căscată pe clienții care i-au trecut pragul. Un lanț de supermarket-uri a șocat cu sumele uriașe din dreptul produselor pe care românii le-ar putea cumpăra cu lejeritate din altă parte fără să facă daună în bugetul familiei. Care este explicația șefilor pentru cifrele usturătoare?

Prețuri uriașe la un magazin din România. Motivația șefilor surprinde

Numele unui magazin din România este deja pe buzele tuturor, dar nu datorită unor păreri bune, ci din cauza prețurilor uriașe pe care le etalează. Românii care au trecut pragul magazinelor au fost șocați de cifrele care au fost propuse de șefi.

De asemenea, motivația celor care se ocupă de acest detaliu este și ea șocantă. Un bărbat din Cluj a descoperit că un lanț popular de magazine practică prețuri mai mare decât în țări prospere precum: Danemarca, Olanda sau Belgia.

Mai mult decât atât, chiar și în Bulgaria clienții pot cumpăra aceleași obiecte cu aproape 50% mai ieftin decât la noi în țară. Explicația retailer-ului a fost și ea în ton cu noile descoperiri.

Concret, este vorba despre Jysk, lanț internațional care propune o strategie comercială mai mult decât bizară. Aici românii pot să găsească produse pentru casă și grădină. Jysk vinde în peste 51 de țări de peste tot din lume, dar în special în Europa.

„La bulgari totul e pe la jumătate”

Șefii au reușit să se dezvolte și în România și au deschis astfel zeci de magazine în marile orașe de la noi. Prețurile sunt mai mari în România în contextul în care oricum statisticile arată că puterea de cumpărare de aici este printre cele mai mici de pe continent.

”Voiam să-mi iau de la ei un set pentru terasă, dar am descoperit că preţurile de la noi sunt mai mari decât cele pe care le practică în alte ţări. La bulgari totul e pe la jumătate, dar surpriza e că e mai ieftin şi în Italia sau Belgia, ca să nu mai vorbesc de Danemarca sau Olanda”, a spus clujeanul.

Explicația unui reprezentant

Jusk a explicat că prețurile mai mari din România se datorează din chiriile scumpe, costurile de transport mari și legislația în privința promoțiilor:

”Referitor la costuri, România nu este cea mai ieftină ţară. De exemplu, chiriile pe care le plătim în România pentru spaţiile în care funcţionează magazinele sunt net superioare unor ţări mult mai bogate, precum Olanda, Grecia sau Italia. Cel mai mare cost al companiei este reprezentat de chirii. Din cauza lipsei infrastructurii, şi costurile legate de transportul mărfii sunt mult mai mari decât în alte ţări care au o infrastructură bună. Politicile de cheltuieli diferă, aşadar, de la ţară la ţară”
Reprezentanți Jysk

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI