Magazinul care este atârnat pe o stâncă, la 120 de metri înălțime, în China. Ce poți cumpăra, de fapt, de aici

Magazinul care este atârnat pe o stâncă, la 120 de metri înălțime, în China. Ce poți cumpăra, de fapt, de aici
Cum arată un magazin situat la 120 de metri înălțime

Majoritatea turiștilor care vizitează China recunosc că au parte de un „șoc cultural”, având în vedere că obiceiurile, arhitectura și multe altele sunt diferite la ei. Ei bine, diferit este și un magazin, care este situat la 120 de metri înălțime.

„Cel mai incomod magazin”

Pentru a cumpăra o apă sau o gustare de la acest magazin trebuie să nu ai frică de înălțime. Este denumit „cel mai incomod magazin” și este, de fapt, un fel de cutie care atârnă pe coasta unui munte.

Magazinul ajuns celebru este situat în Parcul Național Geologic Shiniuzhai din provincia Hunan. Acesta este destinat pentru alpiniștii care au nevoie de o pauză la mijlocul traseului și vinde în general băuturi răcoritoare.

Imaginile cu magazinul au devenit virale weekend-ul trecut, după ce mai multe site-uri de știri au scris despre el și despre poziția lui. Odată cu articolele și diferitele postări a apărut și hashtag-ul „most inconvenient store”, adunând peste 50 de milioane de vizualizări pe platforma socială Weibo, potrivit Insider.

Unul dintre utilizatori a rămas uimit de locul unde este situat magazinul și se întreabă cu ar fi să ai un astfel loc de muncă și cât de ușor ajungi la el.

„Trebuie să fie foarte în formă dacă urcă și coboară la „biroul” lor în fiecare zi”, a comentat un utilizator Weibo.

Ce produse poți cumpăra de la magazinul situat la 120 de metri înălțime

„Cel mai incomod magazin” vinde băuturi, în cea mai mare parte, însă și gustări, inclusiv chipsuri de cartofi. Prețurile nu sunt mai mari doar pentru că este la înălțime, ci sunt aceleași ca la oricare alt magazin din zona respectivă. O sticlă de apă costă 2 yuani, adică în jur de 0.30 de dolari.

„Magazinul nu face mulți bani, dar turiștii sunt foarte recunoscători că există, așa că toți simțim că locurile noastre de muncă sunt foarte importante”, a declarat pentru presa chineză un vânzător.

Sunt mai mulți angajați și lucrează câte unul pe tură, iar aprovizionarea magazinului se face de cel care este de tură în acea zi. Unul dintre primi vânzători care a început să lucreze a recunoscut că s-au găsit greu colegi pentru el, însă s-au obișnuit repede.

„Singura problemă este să folosești toaleta. Este obositor să cobori pentru a folosi toaleta, așa că încercăm să nu bem prea multă apă.”

Magazinul a fost deschis în anul 2018, potrivit CCTV, fiind situat în Parcul Geologic Național Shiniuzhai, un loc cunoscut pentru stâncile abrupte, însă foarte căutat de turiști.