Magazinele și farmaciile din România, luate cu asalt. De ce nu este bine să lăsăm rafturile goale

Magazinele și farmaciile din România, luate cu asalt. De ce nu este bine să lăsăm rafturile goale
Farmaciile și magazinele din România, luate cu asalt

Dacă în urmă cu câteva săptămâni farmaciile și magazinele alimentare erau doldora, acum situația stă extrem de diferit. Rafturile sunt goale, iar unde mai sunt produse… cozile sunt infernale.

Magazinele și farmaciile din România, goale

Isteria plecată de la numărul în creștere al victimelor de coronavirus a adus în cele din urmă la golirea farmaciilor și a magazinelor alimentare. Cei mai mulți români și-au făcut provizii în urmă cu câteva zile, au încercat mai apoi să le restituie magazinelor când au crezut că nu mai există niciun pericol, iar acum fac și mai multe cumpărături, speriați de pandemia declarată oficială azi, 10 martie. Majoritatea autorităților, în special președintele țării, a insistat ca cetățenii să nu se panicheze și să nu acționeze la moment.

Mai mult decât atât, toate evenimentele care implicau o adunare a peste 1.000 de oameni s-au anulat, instituțiile de învățământ preuniversitar și universitar s-au închis, iar majoritatea românilor lucrează de acum de acasă, implicit autoizolându-se. Cu toate astea, continuă să se ia măsuri. Românii care se întorc în țară sunt duși de autorități în izolare, dezinfectantele nu lipsesc de niciunde, proviziile stau la locul lor, iar în diverse farmacii s-a aplicat strategia intratului pe rând, pentru a limita răspândirea virusului. Acest lucru se aplică, de exemplu, în ceea ce privește Farmacia Tei din Capitală.

Farmaciile și magazinele din România, luate cu asalt
Farmaciile și magazinele din România, luate cu asalt

„Trenuie să acționăm responsabil”

„Sunt foarte mulțumit de felul în care Guvernul Orban gestionează această criză. Măsurile care au fost luate mi se par potrivite, au venit la timp și vreau să îmi exprim toată aprecierea pentru Premierul Orban și pentru toți cei care sunt implicați efectiv în gestionarea acestei crize. Repet însă – nu putem să lăsăm totul în seama autorităților. Trebuie și noi, fiecare, să acționăm responsabil, să evităm panica, să evităm isteria. În ce privește întâlnirea care va începe peste câteva momente, e foarte clar, și asta am aflat și ieri de la ceilalți lideri europeni, că lumea se așteaptă la un recul în economie după ce se termină criza de coronavirus. Sperăm să se termine poate deja în câteva săptămâni”
Klaus Iohannis

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI