19 aug. 2022 | 09:54

Magazinele Lidl se închid unul după altul. Ce au putut să găsească inspectorii ANPC de au ajuns la această măsură de moment extremă

Știri generale
Magazinele Lidl se închid unul după altul. Ce au putut să găsească inspectorii ANPC de au ajuns la această măsură de moment extremă

Lovitură dură pentru lanțul de magazine LIDL, după ce în decurs de cinci zile, inspectorii ANPC au decis închiderea temporară a celui de-al doilea magazin din Iași. Spre nefericirea clienților, aceștia vor trebui să se reorienteze către un alt magazin Lidl din oraș, până la redeschiderea celor închise. Află dacă trebuie să îți faci griji privind produsele cumpărate anterior.

Ce nereguli au fost descoperite

Primul control făcut de inspectorii ANPC a avut loc, sâmbătă, pe data de 13 august, în supermarketul Lidl din cartierul Tatarasi. Acolo, autoritățile au descoperit mai multe nereguli privind produse în stare alterată sau ținute în condiții neconforme, motiv pentru care au decis închiderea temporară a magazinului până la rezolvarea situației.

În ciuda pericolului reprezentat de controale, angajații Lidl ai celorlalte magazine din zonă nu au intrat în alertă pentru a-și rezolva posibilele probleme, astfel că inspectorii ANPC au găsit un al doilea magazin necorespunzător amenajat.

De data aceasta, pe 18 august, autoritățile competente au ajuns la magazinul LIDL din Nicolina, Iași, acolo unde au fost identificate  nereguli care au necesitat, de asemenea, închiderea temporară a magazinului până la remedierea acestora.

În contextul crizei alimentare mondiale, retailerul german LIDL a suferit modificări la nivelul întregii Europe, astfel că, după invazia rusească, magazinele din Spania au rămas fără marfă pe rafturi, motiv pentru care, mai multe magazine au început deja să se închidă.

Potrivit companiei, aceste schimbări dramatice au fost generate de lipsa produselor de pe raft, cauzată de greva transportatorilor, nemaiputând fi făcută aprovizionarea magazinelor. Astfel, LIDL a anunțat că șoferii cer îmbunătățirea condițiilor de muncă și se arată nemulțumiți de creșterea prețurilor la carburanți. Până la reglemtarea acestor probleme, angajații au refuzat să-și mai ofere serviciile.

LIDL vrea să renunțe la produsele non-alimentare

Recent, în presa austriacă a fost dezvăluit planul retailerului german LIDL de a renunța la produsele non-alimentare, pe care mulți clienți le apreciază.

În această categorie intră haine, unelta, electrocasnice, precum și alte produse utile pentru casă, pe care clienții LIDL le apreciau enorm până acum.

Potrivit site-ului kosmo.at, decizia vine în contextul în care preferințele clienților s-au schimbat odată cu criza alimentară mondială și creșterea inflației, astfel că vânzarea acestor produse non-alimentare a scăzut semnificativ.
Potrivit sursei citate, schimbările vor începe să se resimtă din 2023, atunci când LIDL va începe să scoată din ce în ce mai multe produse din categoriile menționate, până la eliminarea completă.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Amestecul minune, folosit de mii de ani, cu care trebuie să-ți uzi roșiile de 3 ori în timpul verii. Recolta va fi dublă, iar legumele mari și sănătoase
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Cum arată adidașii Balenciaga cu care Delia face furori pe internet. Costă o avere! / FOTO
Unica.ro
Vești proaste despre Florin Piersic. I-ar putea tăia piciorul - surse
EVZ.ro
Părinții victimelor lui Vlad Pascu, revoltați după întrebările pe care le-au primit la proces din partea Ancuței Popoviciu. Ce s-a întâmplat în sala de judecată: ”Nu mai am cuvinte”
Spynews
Rusia retrage trupele. S-a ajuns la un acord. Kremlinul a confirmat
Capital.ro
Un nou val de aer rece cuprinde România. Meteorolog: "Scad temperaturile!"
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
REGULA pentru toți românii care cumpără medicamente. Este OBLIGATORIU
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Rugăciune făcătoare de minuni către Maica Domnului, care se rostește de Izvorul Tămăduirii. Aduce vindecare persoanelor bolnave
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro