Mafia lumânărilor ”fără niciun folos duhovnicesc”: ce spune avertismentul dintr-o biserică ortodoxă

Biserica Ortodoxă Română reprezintă una dintre cele mai profitabile de pe teritoriul țării noastre, mai ales că nu plătește niciun fel de impozit. Asta nu înseamnă însă că nu-și poate teroriza enoriașii cu avertismente.

Printr-un afiș lipit pe ușa unei biserici din Năvodari, județul constanța, credincioșii au fost întâmpinați în urmă cu câteva zile de un afiș. Acesta era un avertisment pe un ton cât se poate de serios prin care li se interzicea creștinilor ortodocși să pășească în lăcașul de cult cu lumânări cumpărate din afara bisericii. Aparent, acele lumânări sunt păgâne și vine fără vreun folos duhovnicesc.

Fotografia cu afișul de pe ușa bisericii din Năvodari a fost postată pe Facebook de utilizatorii rețelei de socializare. „Aprinderea lumânărilor de altă proveniență decât cele bisericești nu vă aduce niciun folos duhovnicesc”, scrie pe hârtia, care este ștampilată și semnată de Consiliul Parohial.

Biserica cu pricina activează sub Arhiepiscopia Tomisului, iar oficialii instituției au fost contactați pentru a explica cum este posibil un astfel de mesaj la intrarea în biserică. Explicația nu a întârziat să apară și nu este cea la care te aștepți.

„E un gest firesc, absolut firesc, pentru că lumânarea este simbolul lui Hristos și nu poate fi procurată decât de la biserica unde are loc cultul, pentru că lumânarea e obiect de cult. Și așa ne plângem că s-au comercializat sărbătorile, acum îl luăm pe Hristos și de la magazin? Și dincolo de asta avem și o lege, 103/92, care spune foarte clar care este regimul lumânărilor în biserică. Deci, nu este nimic imoral, nimic anormal, nimic ilegal. Iar paguba sufletească la care face referire anunțul, chiar asta este, credincioșii au datoria morală și legală să își sprijine biserica lor și prin acea mică lumânare ei fac o mică donație la biserică”, a declarat Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

Avertismentul există în continuare la intrarea în Biserica Sfânta Cuvioasă Parascheva din Năvodari.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI