MAE: Românii răpiți de pe o navă în apele statului Togo au fost eliberați

MAE: Românii răpiți de pe o navă în apele statului Togo au fost eliberați
Românii răpiți de pe o navă în apele statului Togo au fost eliberați

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că cei 3 români răpiți în urmă cu o lună de pe o navă aflată în apele statului Togo au fost eliberați. Ei sunt asistați de Ambasada României la Abuja, Nigeria și vor fi repatriați în zilele următoare.

Cei 3 marinari români au fost răpiți de pirați pe data de 3 martie de la bordul tancului de produse chimice Histria Ivory, sub pavilion maltez. Incidentul s-a produs în Golful Guineea. Echipajul a fost abordat de o ambarcațiune a piraților, la o distanță de 20 de mile maritime în larg, în timp ce se îndrepta spre Monrovia. Atacul a avut loc în perioada schimbului de cart, la crepuscul, când vizibilitatea era redusă.

MAE a anunțat atunci că a constituit o celulă de criză și că oficialii români fac tot posibilul să îi recupereze pe marinarii care au fost răpiți de pirați. După mai bine de o lună, MAE anunță că cei trei au fost eliberați și urmează să fie repatriați.

Compania angajatoare s-a implicat în eliberarea românilor răpiți

„Ministerul Afacerilor Externe informează că cei trei marinari răpiți la data de 3 martie 2019, de pe o navă aflată în largul apelor statului Togo, au fost eliberați. Cetăţenii români urmează să fie repatriați în zilele următoare, aceștia fiind asistați de Ambasada României la Abuja, Nigeria, pentru efectuarea formalităților necesare întoarcerii acestora, în siguranță, în România.

Eliberarea marinarilor a fost posibilă datorită implicării companiei angajatoare şi a demersurilor specifice ale Celulei de Criză a MAE pe lângă autorităţile abilitate. Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Abuja, a monitorizat zilnic cazul şi a menţinut un contact permanent cu toate părţile implicate în derularea procedurilor pentru eliberare”, se arată într-un comunicat emis de MAE.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI