MAE, avertizare de călătorie pentru Grecia. Ce se întâmplă chiar azi în țara vizitată de milioane de români

MAE, avertizare de călătorie pentru Grecia. Ce se întâmplă chiar azi în țara vizitată de milioane de români
Grecia se confruntă cu un al patrulea val de pandemie

Grecia se confruntă acum cu un al patrulea val de pandemie. Noua situație a determinat autoritățile să introducă mai multe controale în întreaga țară din septembrie. Autoritățile elene spn că varianta Delta este deja predominantă în rândul populației. Turiștilor li se permite să viziteze Grecia, din mai, cu condiția să aibă documentația medicală corectă.

Grecia se confruntă cu un al patrulea val de pandemie

Grecia este încă deschisă vizitatorilor americani, în ciuda recomandării UE de a reduce călătoriile neesențiale din SUA din cauza creșterii cazurilor COVID-19 la nivel național. Dacă intenționați o călătorie în Grecia anul acesta, iată la ce vă puteți aștepta.

Grecia, dependentă de turiști, a fost una dintre primele țări care a încercat certificatul digital COVID-19 al UE. Certificatul facilitează libera circulații în întregul blocul european. Este un certificat digital sau pe hârtie pentru rezidenții UE care indică că titularul îndeplinește condițiile de călătorie. Cu certificatul digital COVID, puteți intra în Grecia fără carantină sau alte cerințe de testare.

Va trebui să prezentați certificatul COVID digital sau, dacă nu sunteți rezident din UE, un formular oficial de sănătate pentru a vă confirma starea de vaccinare, recuperare sau testare. De asemenea, va trebui să completați un formular de declarație COVID-19 de călătorie pe mare.

Regulile se aplică adulților și copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 17. Minorii cu vârsta cuprinsă între cinci și 12 ani sunt, de asemenea, așteptați să prezinte un rezultat negativ al testului COVID-19 înainte de îmbarcare, dar acest lucru se poate face printr-un autotest.

MAE a emis o atenționare de călătorie în statul elen

În afară de regulile stricte covid, turiștii români au fost avertizați astăzi de MAE de schimbări ale vremii în Grecia. Atenționarea MAE de călătorie pentru Grecia, vorbește de ploi abundente și furtuni pentru astăzi, mai ales în zona capitalei statului elen. Fenomenele meeteo, mai spune Ministerul Afacerilor Externe, vor persista și în zilele următoare, așa că li se recomandă turiștilor mare atenție.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează ori intenționează să călătorească în Republica Elenă că Serviciul elen de Meteorologie (EMY) a emis o prognoză meteo, pentru intervalul 8 – 9 septembrie 2021, cu privire la ploi și furtuni în Insulele Sporade, nordul Insulei Evia, Thessalia, Grecia Centrală, vestul Insulei Creta, Macedonia centrală și în vestul regiunii Peloponez.

În seara zilei de joi, 9 septembrie 2021, sunt posibile furtuni pe mare, în nordul Mării Egee. Totodată, conform informațiilor comunicate de autoritățile elene, în cursul zilei de 9 septembrie 2021, circulația va fi restricționată în centrul capitalei Atena, în contextul organizării Raliului Acropole, etapă a Campionatului Mondial de Raliuri.”, se spune în comunicatul emis de MAE.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI