MAE, atenționare de călătorie pentru Grecia. Ce pericol îi mai paște pe turiști, după ciclonul devastator

MAE, atenționare de călătorie pentru Grecia. Ce pericol îi mai paște pe turiști, după ciclonul devastator
MAE, atenționare pentru turiștii din Grecia

MAE aduce o nouă avertizare pentru cei care doresc să plece în concediu în Grecia sau se află deja acolo. Ce informații aduce Ministerul Afacerilor Externe pentru cetățenii români?

MAE, avertismente pentru turiștii din Grecia

Ministerul Afacerilor Externe informează că cetățenii români care se află deja în Grecia sau doresc să călătorească în Republica Elenă, trebuie să ia la cunoștință fenomenele extreme. În intervalul următor, serviciul local de meteorologie a emis o prognoză nefavorabilă cu: ploi torenţiale, furtuni, vânt în rafale şi grindină. Conform unui comunicat al MAE, zonele care sunt afectate de avetizare sunt: sudul Mării Ionice;

Peloponez; estul Greciei Centrale; Insulele Sporade; centrul şi nordul Insulei Evia; vestul şi nordul Peninsulei Attica; Thesalia, notează Agerpres. Românii aflați în jurul fenomenelor extreme pot solicita asistența consulară la numerele de telefon de la Ambasada României la Atena: +302106728879, +302106744544 şi oficiului consular la Salonic +302310340088. Apelurile vor urma să fie redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate și vor fi preluate, în regim de permanență, de operatorii Call Cente.

MAE, atenționare fenomene extreme în Grecia
MAE, atenționare fenomene extreme în Grecia

Ploi torențiale, furtuni, vânt și rafale

Cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență mai au la dispoziție și telefonul Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076. În cursul săptămânii trecute, șapte turiști, din care doi dintre acești români, au murit după furtuna care a lovit miercuri seară peninsula Halkidki din Grecia.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Serviciul local de Meteorologie a emis o prognoză de vreme nefavorabilă pentru marți, 16 iulie 2019, respectiv ploi torențiale, furtuni, vânt în rafale. Zonele afectate sunt: Insulele Ionice; Epir;Vestul Macedoniei; Macedonia Centrală; Estul și Vestul Greciei Centrale; Peloponez; Insulele Sporade; Peninsula Attica; Thesalia”, informează MAE, într-un comunicat de presă, citat de Mediafax.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI