17 mai 2019 | 14:20

MAE, anunț oficial despre alegeri. Câte buletine de vot sunt trimise în diaspora

Știri generale
MAE, anunț oficial despre alegeri. Câte buletine de vot sunt trimise în diaspora

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a început să trimită în străinătate materialele necesare pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, dar și pe cele pentru referendum.

Ministerul Afacerilor externe anunță că, pentru românii din străinătate, vor fi deschise 441 de secții de vot. În total, vor fi trimise peste hotare peste patru milioane de buletine de vot, atât pentru alegeri, cât și pentru referendum.

1.333.500 de buletine de vot sunt pentru alegerea candidaţilor României în Parlamentul European, pentru întrebarea nr. 1 de la referendumul naţional, respectiv pentru întrebarea nr. 2 de la referendumul naţional.

Unde pot vota românii în străinătate la alegerile europarlamentare

Ministerul de Externe de la București insistă că a luat toate măsurile necesare pentru ca scrutinul din străinătate să se desfășoare fără incidente.

”Ministerul Afacerilor Externe a început expedierea materialelor necesare votării către misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României, în vederea asigurării bunei desfăşurări în cadrul secţiilor de votare din străinătate a alegerilor europarlamentare şi a referendumului naţional din 26 mai. Menţionăm că este cel mai mare număr de buletine de vot distribuite secţiilor de votare din străinătate la un proces electoral, Ministerul Afacerilor Externe asigurându-se că vor fi îndeplinite toate condiţiile pentru ca votul la scrutinele din 26 mai 2019 să se desfăşoare în cele mai bune condiţii”
Ministerul Afacerilor Externe

În cele 441 secţii de votare pe care MAE le deschide în străinătate, vor fi trimise 4.000.500 de buletine de vot, atât pentru alegerile europarlamentare, cât şi pentru referendumul naţional pe justiție.

”Numărul buletinelor de vot a fost stabilit ca urmare a estimărilor realizate de misiunile diplomatice, ţinând cont de prezenţa la vot la procesele electorale anterioare şi distribuţia teritorială a comunităţilor româneşti, precum şi de estimările privind intenţia participării la vot realizate pe baza informaţiilor transmise şi a intenţiilor exprimate de cetăţenii români în cadrul consultărilor pe care misiunile diplomatice ale României le-au organizat cu comunităţile româneşti din străinătate”
Ministerul Afacerilor Externe

În străinătate vor fi trimise și alte materiale necesare votului: timbre autocolante, ştampile cu menţiunea ”VOTAT”, ştampile de control, modele de liste electorale suplimentare şi de procese-verbale pentru consemnarea rezultatelor votării.

Lista secţiilor de votare organizate în străinătate şi adresele locurilor de desfăşurare a votării pot fi consultate pe pagina de internet a MAE.

În total, Autoritatea Electorală Permanentă anunţă că a comandat pentru secţiile care vor fi deschise în România şi în străinătate la alegerile europarlamentare, 21.437.959 de buletine de vot, 19.846.745 de timbre autocolante şi 95.797 de ştampile cu menţiunea „VOTAT”.

  • Detalii despre cum poți vota în străinătate poți găsi AICI.

Parteneri
O mamă rămasă văduvă și-a crescut singură cei trei copii mici. Peste ani a fost abandonată de cei cărora le-a dat viață. Nici măcar atunci când s-a îmbolnăvit nu a fost vizitată. Drama prin care a trecut
Redactia.ro
Regele care și-a dezgropat soția și i-a obligat pe vasali să îi sărute mâna în ziua încoronării. De ce a fost ucisă superbă regină
Click.ro
Vremea se schimbă radical din acest weekend. Temperaturile scad după valul de ploi și vijelii
Digi24
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
A albit de tot și nu-l mai recunoști! În urmă cu câțiva ani, toate femeile visau la el. Acum pare altă persoană! Spune drept, îți dai seama cine e în poze?
Unica.ro
Vreme extremă în România. E mai bine să stați în casă
EVZ.ro
Cum arată Lambada la aproape trei săptămâni de când a născut. Prima dragoste a lui Tzancă Uraganu l-a făcut tată de băiat pentru a doua oară / FOTO
Spynews
Se schimbă neapărat la mașină. Șoferii, obligați la service înaintea iernii. Nu sunt anvelopele
Capital.ro
Lora, o mireasă superbă! Nimeni nu se aștepta la o așa rochie! Primele imagini de la nunta cu Ionuț Ghenu. Cine sunt nașii bogătașii
Avantaje
Se MODIFICĂ aceste PENSII! Casa de Pensii a EXPLICAT EXACT
Mediaflux
Când va naște fiica Ralucăi Moianu. Mara Ancuța și Virgil Boglea au anunțat la petrecerea de cununie civilă că vor avea un băiețel
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cum arăta Andreea Perețeanu de la Asia Express, sezonul 7, în 2012. Ce nou proiect a început sora lui Carmen Negoiță
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro