Românii care au o situație financiară proastă vor primi și în acest an vouchere sociale destinate cumpărării de alimente. Beneficiarii vor avea cardurile alimentate de 6 ori în acest an. Care sunt lunile în care vor intra banii pe cardurile sociale în 2023 și când vor primi românii prima tranșă de 250 de lei.
Guvernul a anunțat când va intra pe cardurile sociale prima tranșă de bani din cele șase acordate în acest an.
Voucherele destinate cumpărării de alimente sau hrană caldă, în valoare de 250 de lei, oferite de Guvern persoanelor vulnerabile vor fi alimentate abia în luna martie, conform autorităților, din cauza unor întârzieri.
Următoarele tranșe de bani vor ajunge la beneficiari la fiecare două luni, respectiv în lunile mai, iulie, septembrie și decembrie.
„La 19 decembrie, tuturor beneficiarilor care aveau card le-au fost virați alți 250 de lei. Măsura va continua pe tot parcursul anului 2023, când vor fi livrate alte VI tranșe, a câte 250 de lei, o dată la două luni.”, au precizat reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.
Din păcate, și în ceea ce privește ajutoarele pentru energie vor exista întârzieri. Astfel, prima jumătate din sumă, respectiv 700 de lei, va fi disponibilă abia în luna februarie, în timp ce restul de bani vor intra în luna septembrie.
Cei 1400 de lei vor putea să fie folosiți pentru a achita facturile care au rămas restante din luna noiembrie a anului trecut.
Guvernul României va da ajutoare și bătrânilor vulnerabili, iar sumele dedicate acestora vor fi, de asemenea, livrate în două tranșe. Jumătate din bani vor intra pe carduri luna aceasta, iar restul în luna octombrie.
-pensionarii ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
-persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
-familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
-familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
-familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
-persoanele fără adăpost.