Luna preferată pentru vacanțele românilor în Grecia. Nu mai este august, schimbare mare

de: Sabina Anastasia
24 04. 2023

Sezonul estival se extinde. O nouă analiză dezvăluie care este luna preferată pentru vacanțele românilor în Grecia. Nu, nu mai este august. Comportamentul turiștilor s-a schimbat, spun analiștii. Mulți preferă să evite aglomerația din vară.

Luna preferată pentru vacanțele românilor în Grecia

Odată cu debutul sezonului cald, românii își planifică vacanțele în diverse state din Europa. Una dintre principalele destinații turistice este Grecia, cunoscută pentru istoria și cultura sa fascinantă, precum și pentru plajele fascinante și insulele pitorești din Marea Egee și Marea Ionică.

Bucătăria grecească este cunoscută pentru mâncărurile mediteraneene savuroase, mult apreciate de iubitorii de litoral. Fructele de mare proaspete, brânzeturile delicioase și nu numai reprezintă întotdeauna un punct de interes pentru români. Grecia asigură experiențe autentice, însă se pare că luna august nu se mai numără printre perioadele preferate de turiști.

Există mai multe criterii în funcție de care românii își aleg destinațiile de vacanță. Primul aspect de care se ține cont, în prezent, este aglomerația. Din ce în ce mai mulți turiști preferă să meargă în concedii în perioade mai puțin aglomerate. Condițiile meteorologice și ofertele de prețuri joacă, de asemenea, un rol important din acest punct de vedere.

O analiză realizată de AirDNA dezvăluie că românii preferă să meargă în vacanță în Grecia în luna septembrie, mai degrabă decât în lunile de vară. Pentru prima lună de toamnă, Grecia a înregistrat a treia cea mai mare creștere a rezervărilor din Europa. În comparație cu anul trecut, prezintă cu 96% mai multe locuri rezervate de turiști.

Sezonul estival se extinde și în luna septembrie

„Tendințele vizibile din rezervările realizate în acest an demonstrează o schimbare în comportamentul turiștilor, atât în ​​ceea ce privește momentul în care își fac rezervările, cât și extinderea perioadei de vârf.

Din punct de vedere istoric, septembrie era considerat finalul sezonului turistic de vară din Europa. Totuși, pe baza datelor de astăzi din rezervările care s-au făcut, se pare că luna (septembrie – n.r.) va fi mult mai activă, iar cei care oferă spații de cazare vor putea percepe prețuri mai mari de la cei care fac rezervări de ultimă oră în cele mai populare destinații”, se arată în analiza AirDNA.

La nivel european, rezervările pentru luna septembrie cu crescut cu 77,7% în comparație cu anul trecut. Analiștii din turism spun că, în circumstanțele date, prima lună de toamnă devine una de vârf, chiar dacă sezonul estival se încheia, în mod normal, în august.

Te-ar putea interesa și: Cele mai frumoase locuri din Grecia. 7 frumuseți de la mare și 7 care NU țin de litoral

Grecia nu este singura care a înregistrat creșteri la capitolul vacanțe organizate în luna septembrie. În aceeași situație se află și Croația, Polonia, precum și Austria, mai arată analiza AirDNA.