09 mart. 2023 | 11:35

Cât costă o vacanță în Grecia în 2023. „Prețurile în Thassos au crescut destul de mult”

Utile
Cât costă o vacanță în Grecia în 2023. „Prețurile în Thassos au crescut destul de mult”
Bani mulți pentru un sejur în 2023!

Anul 2023 se dorește a fi un an al redresării totale, cel puțin din punct de vedere turistic. Anul acesta, numărul de turiști, conform datelor, va reveni aproape la nivelurile de dinaintea pandemiei, ceea ce va stimula locurile turistice care au pierdut în timpul restricțiilor și închiderilor impuse de COVID-19, printre acestea numărându-se și Grecia, care se bazează într-o proporție majoră pe veniturile din turism. În aceste condiții este important să știm cât costă o vacanță în Grecia în 2023, iar unii români declară că „Prețurile în Thassos au crescut destul de mult”.

Ce îi face pe turiști să revină mereu în Grecia?

Pur și simplu, unii dintre ei s-au îndrăgostit de mâncarea grecească. Dacă credeți că ați mai mâncat mâncare grecească până acum, dar nu ați călătorit încă în Grecia, vă așteaptă cel mai incredibil răsfăț.

Mâncarea grecească este divină, este atât de proaspătă, sănătoasă și delicioasă, cu cele mai dulci roșii cu gust dulce și cele mai cremoase plăci de feta. Unii turiști gurmanzi, deși țin de o dietă strictă pentru a le controla, dar, din anumite motive, nimic din toate acestea nu se aplică în Grecia. Acolo poți mânca tot ce vrei și să te simți ca și cum ai prospera.

Pe de altă parte, lăsând mâncarea la o parte, mulți turiști revin în Grecia pentru zonele curate, pentru stațiunile de lux și pentru apa mării de o limpezime cum nu găsești în alte părți. Dar, impactul crizei generalizate din Europa, așa cum era de așteptat, a lovit și Grecia, mai ales în perioada pandemiei, și în următorul an, 2021.

Un alt factor luat în considerare, este că unele destinații populare din Grecia sunt deja îngrijorate de faptul că problemele legate de turismul excesiv sunt pe cale să revină. Acum, revenind la turistul român, ne-am gândit că este important să știm cât costă o vacanță în Grecia în 2023, așa că am făcut o cercetare de piață în acest sens, și iată ce putem spune la acest moment.

Vezi și: Ce au pățit 3 români în vacanța din Grecia. Pentru ce au trebuit să plătească o suprataxă de 80 de euro

Mai mulți bani anul acesta! Cât costă o vacanță în Grecia în 2023

Tour-operatorii s-au pregătit încă de la finalul sezonului 2022, în ideea de a avea cât mai multe oferte turistice pregătite pentru 2023, ulterior, începând cu luna ianuarie intrând în piață cu aceste noi oferte.

Din păcate, având în vedere situația macro-economică europeană, era de așteptat ca în acest an prețurile să crească, iar motivele sunt multe și nu sunt obiectul acestui material. Cert este că am aflat cât costă o vacanță în Grecia în 2023, iar datele nu sunt deloc încurajatoare.

Plecând de la experiențele de pe litoralul românesc, unde raportul între calitatea serviciilor și prețul cerut de operatori, care de cele mai multe ori se află într-un dezechilibru total, în aceste zile asistăm la un astel de fenomen în ceea ce privesc sejururile din Grecia din 2023, conform tour-operatorilor și, în cele dn urmă, a beneficiarilor acestor pachete turistice.

Pe rețelele de socializare, în speță pe Facebook, de-a lungul timpului s-au format grupuri de dialog între turiștii români, loc în care-și expun experiențele, nemulțumirile, etc. Un astfel de grup, „Forum Thassos”, și-a câștigat popularitatea printre românii amatori de Grecia, aici regăsind extrem de multe informații.

Vezi și:Litoralul românesc, în pericol? Vești crunte pentru toți turiștii

Tot aici poți afla cât costă o vacanță în Grecia în 2023, iar postările internauților au un grad de îngrijorare, referindu-ne strict la cât au plătit pentru un sejur estival în Thassos în acest an:

„Prinos, două camere duble plus una single, 5 adulți (12-21 august) 9 nopți, cu mic dejun, 2.115€. 85€ camera dubla și 69 single!”, spune un internaut.

„Bună ziua. Cazare în Limenas 6 nopți (4-10 iulie) cu mic dejun în cameră, doi adulți și doi copii de 8 și 12 ani, un studio cu 2 camere lângă plajă. Am plătit 960 euro”, comentează un alt turist român.

Vezi și: Cât costă o vacanță în Thailanda în 2023. O noapte de cazare, mai ieftină decât pe litoralul românesc

„Prețurile în Thassos au crescut destul de mult în ultimii ani”

Realitatea este, dacă ne uităm doar la ultimii doi ani, 2021-2022, că prețurile sejururilor în Grecia au crescut considerabil, iar, în aceeași pondere, calitatea serviciilor a scăzut dramatic, existând situații reclamante de turiștii români în care fie hotelul era cu totul altceva decâ cel declarat în oferte, fie serviciile din resorturi erau aproape la fel de rele ca cele de pe litoralul românesc. De altfel, o altă utilizatoare a grupului de pe Facebook a făcut o analiză corectă a situației actuale.

„Prețurile în Thassos au crescut destul de mult în ultimii ani. E insula cea mai aproape de continent, are căutare. Mă leagă multe de insulă, o iubesc așa cum iubești prima dragoste, dar raportul calitate /preț începe să devină nejustificat de mare.

Grecia e imensă, sunt locuri minunate și mai departe de Thassos. Îndrăzniți să le căutați! ”, a comentat un utilizator pe același grup, „Forum Thassos”.

În unele cazuri, tot în acești ultimi ani, multe state au recurs la implementarea unei „taxe de turism” în 2022, iar altele au în plan să introducă una în acest an. Dar multe locuri au deja taxe turistice în vigoare și, dacă ați călătorit în străinătate, probabil că ați mai plătit una.

Este posibil să nu o fi observat niciodată, deoarece uneori este inclusă în biletele de avion sau în taxele pe care le plătiți la hotel. Așa cum mulți știu deja, Grecia se bazează pe taxa de turism, care, la rândul ei, se bazează pe numărul de stele ale hotelului sau pe numărul de camere pe care le închiriați. Poate fi de până la 4 euro pe cameră, iar taxa a fost introdusă de Ministerul grec al Turismului pentru a ajuta la reducerea datoriei țării.

PlaySport
E aproape ILEGAL de fierbinte! S-a iubit nebunește cu Ronaldo și nu s-a știut absolut nimic până acum! Dezvăluie TOT din relație. Cum a agățat-o Cristiano
Ego.ro
Unica IMAGINE care a scăpat pe net cu Carmen Iohannis în costum de baie! Toți au rămas uluiți
Stirile PROTV
Un mare lanț de restaurante fast-food vine în România. Orașul neașteptat în care deschide prima locație
Digisport.ro
"A fost frânt!" Le-a cerut coechipierilor să nu-i paseze în meciul cu Manchester City și englezii au aflat totul
Adevarul
NYP: Minciunile oamenilor de știință cu privire la pandemia COVID-19. Virusul care a omorât milioane de oameni, posibil creat de om
BZI.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Spynews.ro
Xtra Night Show. Lovitură grea pentru Claudia Pătrășcanu! Gabi Bădălău vrea ca băieții să crească la el: „Sunt afectați lângâ ea” / VIDEO
Sport.ro
FOTO “Mi s-au oferit 200.000 de euro pe lună pentru a deveni escortă de lux”. Ce s-a întâmplat cu una dintre cele mai de succes sportive
Viva.ro
Scandalul uitat dintre Bianca Drăgușanu și Anamaria Prodan: „Toate deşteptele şi perfectele cu castraveţi în cap au început să...”
Impact.ro
Cântăreața din România care a ajuns să cântărească doar 36 KG! Imagini incredibile cu artista piele și os
Stiri din Lume
AMANTELE care au devenit NEVESTE! Ele au DISTRUS căsniciile barbaților celebri din România
Parteneri
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Redactia.ro
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion
Click.ro
NU le RECUNOȘTI! Cum arătau divele din România acum 30 de ani! Transformare ȘOCANTĂ
Vocea.biz
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și a mâncat un chips extrem de picant
Digi24
Cum a apărut îmbrăcată o actriță din Rusia la Cannes. Toată lumea vorbește despre rochia ei!
Unica.ro
Xtra Night Show. Gabi Bădălău a depus plângere penală, după scandalul cu Claudia Pătrășcanu! Afaceristul, acuzații de furt: „Mă șantajează” / VIDEO
Spynews
Îți CONFISCĂ pe loc CÂINELE. Este interzis prin lege în România. Amenda e imensă
Capital.ro
Afacerea de succes a unui român care cultivă planta ce l-a uimit pe Regele Charles. "Poate fi consumată ca atare sau făcută compot, gem, sos pentru mâncare"
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
LUPTE VIOLENTE! Tancurile dărâmă tot în CALEA LOR. E ALERTĂ de RĂZBOI
Mediaflux
Xtra Night Show. Lovitură grea pentru Claudia Pătrășcanu! Gabi Bădălău vrea ca băieții să crească la el: „Sunt afectați lângâ ea” / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Un întreg oraș e speriat după ce camerele de supraveghere au filmat o creatură bizară în fața grădinii ZOO. Ce poate fi
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro