14 oct. 2019 | 13:57

Lună plină diseară. La ce oră trebuie să ne uităm pe cer ca s-o vedem

Știri generale
Lună plină diseară. La ce oră trebuie să ne uităm pe cer ca s-o vedem

Luna plină din această seară poate fi urmărită și pe cerul din România. Astrul își va face apariția în seara de luni, pe 14 octombrie 2019, și poate fi privit cu ochiul liber sau cu ajutorul unui telescop. Acest eveniment astronomic aduce cu sine și anumite fenomene, ce pot fi resimțite. Mai mult, mai poate semnifica și anumite schimbări la nivel zodiacal pentru foarte mulți nativi.

Lună plină diseară: la ce oră poate fi urmărită pe cer

Luna plină din această seară își va face apariția pe cer după miezul nopții, mai exact la ora 0:08. Poate fi urmărită pe tot parcursul serii, dar și a nopții de 14 octombrie, dacă vor permite condițiile meteorologice, de la noi din țară. Iubitorii acestor fenomene cu o puternică semnificație astrologică trebuie să mai știe fenomenul de Lună plină semnifică acea fază lunară, ce apare atunci când Luna e văzută de pe Pământ și apare complet luminată de Soare.

Lună plină diseară. La ce oră trebuie să ne uităm pe cer ca s-o vedem

Lună plină poate fi urmărită diseară, după miezul nopții

Fenomenul este întâlnit atunci când Luna se află în opoziție față de Soare. Cea ce semnifică faptul că Terra se află aproximativ pe linia care unește Luna cu Soarele, atunci când longitudinea ecliptică a Soarelui și a Lunii diferă cu 180 de grade.

Luna plină de pe 14 octombrie aduce cu sine o perioadă favorabilă în planul deciziilor importante pentru majoritatea nativilor din Zodiacul European. Și în tradiția populară fenomenul are foarte multe conotații și a inspirat o varietate de superstiții. Mulți cred că în perioadele cu Lună plină sunt percepute de obicei ca unele nefavorabile pe plan financiar.

Există chiar și câteva studii în care a fost explicat efectul pe care îl aduce Luna plină asupra locuitorilor de pe Pământ. Se pare că majoritatea concluziilor au fost îndreptate către faptul că bărbații sunt cu mult mai afectați față de femei și devin ceva mai sensibili, în perioadele în care există pe cer o Lună plină. Cercetări similare au mai arătat că în astfel de nopți, multe persoane suferă de insomnii, potrivit avantaje.ro.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Ieri legendă, azi ”terorist”! A fugit din țară, iar acum e șofer și vânzător de cărți: ”Mi-a luat tot”
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
GALERIE FOTO Imagini apocaliptice din Grecia. Cerul a devenit portocaliu și Atena abia se mai vede
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Mașinile INTERZISE definitiv. Decizia finală a UE se aplică obligatoriu în România
Capital.ro
Colosul străin care a preluat compania ce produce una dintre cele mai iubite pâini din România
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro