FOTO Lumea vrăjitoarelor de lux din România e fascinantă și fantastică

Autor: Andreea Cuzub - 11:18, 01 oct. 2018

Vrăjitoria este una dintre tradițiile care s-au păstrat și astăzi în anumite grupuri de romi, iar dacă erai curios cum arată lucrurile, acum ai ocazia să „guști” puțin din experiența în care multe persoane încă cred.

Fotografa Lucia Sekerková este cea care ne oferă această oportunitate. Venită din Slovacia, Sekerková spune că fascinația pentru lucrurile oculte i se trage încă din copilărie și că în timpul facultății a vrut să ajungă în România cu Erasmus, deoarece i se pare un pământ misterios, presărat cu multe legende.

Vrajitorie Romania 2

Vrajitorie Romania 3

Aceasta spune că a vurt să afle mai multe despre fenomenul vrăjitoriei de lux și să trăiască experiența pe propria-i piele. Astfel, Lucia Sekerková a ajuns că viziteze cele mai renumite vrăjitoare din România și să le lase să-i citească în palmă sau să o supună altor practici vrăjitorești.

Vrajitorie Romania 4

Vrajitorie Romania

Fotografa spune că a intrat în contact cu acestea prin ziare și reviste. În acest mod, a reușit să fotografieze femeile în locurile lor de muncă, multe fiind decorate cu cruci, cărți de tarot, icoane de sfinți și apă sfințită pentru poțiuni. Una dintre vrăjitoare avea în camera unde îți primea clienții chiar o sculptură în mărime naturală a Fecioarei Maria și a lui Iisus.

Vrajitorie Romania 7

Vrajitorie Romania 6

De asemenea, aceasta spune că le-a lăsat pe vrăjitoare să-i citească în palmă și să-i prezică viitorul. Legat de experiență, ea spune că procesul i s-a părut prea scurt și general, deoarece lucrurile spuse i se pot întâmpla oricui. Totodată, ar fi primit o profeție conform căreia urma să se logodească într-un an și să aibă trei copii, lucruri care nu s-au întâmplat.

Vrajitorie Romania 8

Vrajitorie Romania 9

Despre meserie în sine, Lucia Sekerková crede că este importantă pentru femeile rome, cărora le conferă un anumit statut și respect. Cu toate acestea, lucrul de care s-a izbit cel mai des a fost opulența. Femeia crede că aceasta are de a face cu dorința de a arăta că sunt mai presus de celelalte etnii, superiori celor care trăiesc în case obișnuite. De asemenea, fotografa mai consideră că această dorință se trage și din faptul că disprețuiesc sărăcia.

Sursa: calvertjournal.com
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI