Lui Petrică Mîțu Stoian nu i se va face autopsie. Care este motivul

Lui Petrică Mîțu Stoian nu i se va face autopsie. Care este motivul
Care este motivul pentru care Petrică Mîțu Stoian nu va avea parte de autopsie

Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață în urmă cu o seară, în urma unui șoc septic. Artistul se vindecase în urmă cu o lună de zile de Covid-19 și se afla sub tratament de recuperare. Din păcate, interpretul a sfârșit tragic la Spitalul de Urgență din Reșița. Familia se pregătește de înmormântare, însă un detaliu arată că lui Petrică Mîțu Stoian nu i se va face autopsie, o procedură care este utilizată pentru a afla cu exactitate cauza unui deces.

Motivul pentru care lui Petrică Mițu Stoian nu i se va face autopsie. Ce dorință ar avea sora artistului

Artistul de muzică populară urmează să fie dus la Craiova, la casa impresarului său, iar înmormântarea sa ar putea avea loc miercuri. În ultimi 15 ani, Petrică Mîțu Stoian și-ar fi petrecut timpul alături de familia impresarului.

Cei care l-au îngrijit în ultimele sale clipe pe artist, medicii de la spitalul din Reșița, sunt și ei afectați de trecerea în neființă a cântărețului. În ciuda faptul că o procedură adesea utilizată este aceea de a face autopsie trupului decedatului, pentru a afla cu exactitate care a fost cauza morții, în cazul lui Petrică Mîțu Stoian rudele ar fi refuzat această tehnică.

Deocamdată, potrivit informațiilor oferite de șeful spitalului unde a decedat artistul, interpretul ar fi suferit un șoc septic, ca urmare a unor complicații post-Covid, pe care le trata printr-o terapie hiperbară, la o clinică privată din Caraș-Severin.

A fost adus cu ambulanța de la Slatina-Nera, unde este un centru de terapie hiperbară. Acuzele inițiale au fost oarecum benigne. Colegii mei au depistat că are o afecțiune pulmonară probabil secundară acestei boli și, din păcate, starea lui a devenit rapid instabilă instalându-se decesul în jurul orei 21.00.

În momentul în care omul are o afecțiune pulmonară și saturația scade se produce o hipoxie care este inclusiv cerebrală și atunci poate percepe totul altfel decât un om sănătos. (…)

„Orice persoană se ridică după 24 de ore”

În principiu, legal, orice persoană decedată se ridică (de la morgă, n.r.) după 24 de ore. Dânsul, din păcate, a suferit decesul în jurul orei 21.00 și din ce știu eu sora dânsului ar dori scutirea de necropsie, a explicat medicul Cosmin Librimir, conform Antena 3.

Sora cântărețului nu ar fi de acord cu autopsia. Ce acuzații aduce aceasta

Petrică Mîțu Stoian a sfârșit tragic, în urmă cu o seară, în jurul orei 21:00, după ce a ajuns de urgență la spitalul din Reșița. Artistul urmează să fie înmormântat cel mai probabil miercuri, însă familia sa nu își dorește să urmeze procedurile clasice. Deși persoanele decedate se ridică în mod normal de la morgă, în decurs de 24 de ore, se pare că sora cântărețului nu este de acord cu autopsia.

Potrivit reporterilor România TV, sora lui Petrică Mîțu Stoian nu își dorește autopsia trupului regretatului artist pentru că vrea să îl ia mai repede acasă. În plus, aceasta îi acuză pe medicii de la clinica privată că aceștia l-ar fi tratat cu terapia hiperbară, în ciuda problemelor sale cu inima. Pe de altă parte, medicul curant al lui Petrică Mîțu Stoian i-ar fi acordat acceptul său pentru tratamentul post-Covid.