Lui Ianis Hagi i s-a fixat prețul exact. Metoda inedită folosită de scoțieni pentru a i-l stabili

Lui Ianis Hagi i s-a fixat prețul exact. Metoda inedită folosită de scoțieni pentru a i-l stabili
Ianis Hagi este cel de-al doilea cel mai bine cotat jucător din lotul lui Rangers

Lui Ianis Hagi i s-a fixat prețul exact. Internaționalul român de la Rangers trece printr-o perioadă de „turbulențe”. El și-a pierdut antrenorii atât de la națională, cât și de la echipa de club. Mijlocașul de 23 de ani rămâne, însă, unul dintre „bunurile” de mare valoare ale campioanei Scoției. Acest lucru a fost demonstrat și după ce presa britanică a dat publicității valoarea de piață a fiecărui jucător de la rangers. Aceasta a fost calculată după o metodă inedită.

Lui Ianis Hagi i s-a fixat prețul exact

Lui Ianis Hagi i s-a fixat prețul exact. Internaționalul român de la Rangers are parte de multe noutăți în ultima perioadă. El s-a despărțit atât de Mirel Rădoi, selecționerul naționalei, cât și de Steven Gerrard, tehnicianul care a condus-o pe Rangers către al 55-lea titlu.

Pentru Ianis Hagi, plecarea lui Steven Gerrard la Aston Villa, în Premier League, poate fi o mare oportunitate. Presa britanică a scris că tehnicianul ar dori să transfere, încă din iarnă, câțiva dintre jucătorii săi preferați de la Rangers. Printre aceștia se numără și Ianis Hagi.

Fiul legendarului Gheorghe, Ianis poate fi un alt jucător care ar putea să guste fotbalul din Premier League. A avut un impact mare la câştigarea campionatului de Rangers, sezonul trecut, şi se ridică la înălţimea numelui.

Versatilitatea românului este un lucru pe care Gerrard doreşte să-l adauge la Villa. Acesta a jucat atât mijlocaş lateral stânga sau dreapta, cât şi mijlocaş ofensiv. Hagi a devenit un jucător-cheie în angrenajul echipei lui Gerrard”, au scris jurnaliştii de la Talk Sport.

Metoda inedită folosită de scoțieni pentru a i-l stabili

Ianis Hagi a avut, toată vara, mai multe oferte de a o părăsi pe Rangers. Una dintre cele mai insistente echipe a fost Sevilla, din campionatul unde fiul „Regelui” visează să ajungă într-o zi. Dar prețul cerut de scoțieni, aproximativ 13 milioane de euro, nu a fost pe placul spaniolilor.

Acum, lui Ianis Hagi i s-a calculat „prețul corect” printr-o metodă inedită: cu ajutorul softului Transfer Room. Acesta calculează strict „valoarea economică”, pentru club, a fiecărui jucător. Metoda e folosită de mai toate cluburile din Scoția, iar Ross Wilson, directorul sportiv de la Rangers, e un fan al acesteia.

Conform datelor făcute publice de Daily Record, Ianis Hagi este evaluat, prin această metodă, la 7,6 milioane de lire sterline, aproximativ 9 milioane de euro. Din lotul lui Rangers, un singur jucător îl depășește pe român, mijlocașul nigerian Joe Aribo (25 de ani), cotat la 7,9 milioane de lire sterline, aproximativ 9,5 milioane de euro. În schimb, pe Transfermarkt, Ianis Hagi a rămas la o cotă de piață de 6, 5 milioane de euro.

Sursa foto: Facebook/Rangers FC

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI