Lufthansa a întors din drum un avion care zbura spre Iran. Motivul pentru care pilotul a luat această decizie

de: Andrei Simion
10 01. 2020

O aeronavă Lufthansa care zbura pe ruta Frankfurt – Teheran s-a întors din drum, joi, după doar o oră de zbor. Reprezentanții companiei aeriene au anunțat că măsura a fost luată din precauție, pe fondul nesiguranței în spațiul aerian al aeroportului din capitala Iranului.

Lufthansa a întors din drum un avion care zbura spre Iran

Avionul efectua cursa LH600 pe ruta Frankfurt – Teheran. Purtătorul de cuvânt al companiei germane a anunțat că pilotul a întors avionul pe pista aeroportului de pe care a decolat după doar o oră de zbor, „din pură precauție.” Anunțul a fost făcut la puţin timp după ce premierul canadian Justin Trudeau a declarat că aeronava Boeing 737 care s-a prăbuşit miercuri în apropiere de Teheran a fost doborâtă de o rachetă iraniană.

În urma unei evaluări a situaţiei în materie de securitate în spaţiul aerian din jurul aeroportului din Teheran, aeronava Airbus A330 a aterizat pe aeroportul din Frankfurt. Reprezentanții Lufthansa au precizat că „situația este evaluată la fața locului cu autoritățile naționale și internaționale.” Între timp, zborul Lufthansa pentru Teheran programat vineri a fost anulat.

Pe 8 ianuarie, Lufthansa și alte companii aeriene au renunțat să mai survoleze Iranul, la câteva ore după atacurile iraniene asupra bazelor irakiene în care se află soldaţi americani.