Ludovic Orban șochează poporul: ”Președintele României a încălcat Constituția” VIDEO

Ludovic Orban șochează poporul: ”Președintele României a încălcat Constituția” VIDEO
Ludovic Orban declarații dure la adresa președintelui Iohannis

Alegerile interne din PNL s-au terminat, iar rezultatul a fost cel deja cunoscut. Ludovic Orban a pierdut șefia partidului, dar și funcția de președinte al Camerei Deputaților. Tensiunile din partid au apărut odată cu anunțul lui Florin Cîțu de  a candida. Totul a culminat cu declarația de susținere a lui Klaus Iohannis pentru actualul premier. După încheierea alegerilor Ludovic Orban a făcut acuzații dure la adresa președintelui Iohannis.

Războiul din interiorul PNL. Cîțu iese victorios

Scena politică românească și opinia publică a asistat în această perioadă la războiul declarațiilor dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu. Primul, la acea vreme președinte al PNL, era încrezător în șansa sa de a fi reales în fruntea partidului. Numai că lucrurile aveau să se schimbe, după ce fostul protejat al lui Orban, Florn Cîțu, anunța intenția de a candida la șefia partidului.

După scandalul care a dus la ieșirea USR PLUS din coaliția de guvernare, Ludovic Orban și-a îndreptat toate declarațiile sale împotriva colegului de partid, lucrurile continuând așa până în ziua Congresului, din 24 septembrie. În tot acest timp, Klaus Iohannis a venit cu declarații care aveau menirea să arate suportul acestuia pentru premierul Cîțu la candidatura pentru șefia PNL. A venit ziua alegerilor, iar așa cum se aștepta toată lumea, Florin Cîțu a ieșit învingător. Înfrângerea dură l-a determinat pe Ludovic Orban să-și dea demisia din partid, dar și din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Ludovic Orban declarații dure la adresa președintelui Iohannis

Deja tensiunile crescânde, completate de rezultatul alegerilor, l-au făcut pe Ludovic Orban să iasă în fața presei cu reacții dure și acuzații la adresa foștilor colegi de partid. Cele mai dure acuzații le-a adus președintelui Klaus Iohannis, folosind cuvinte ca trădare, sau lovitură de partid.

Întrebat de reporteri despre acest aspect, Ludovic Orban a declarat că: ați văzut cu ochii dumneavoastră cum l-a acest congres Președintele României a încălcat Constituția. Fostul lider PNL făcea aceste afirmații în contextul în care susținea că, de fapt, alegerile au fost într-un fel sau altul trucate.

„Ați văzut cu ochii dumneavoastră cine a spus limpede că îl sprijină pe Cîțu, Președintele României. Președintele României a spus-o, practic toate speculațiile care au fost pe toată perioada campaniei că Președintele îl susține pe Florin Cîțu, faptul că ei și-au construit întreaga campanie pe mesajul acesta că e ordin de zi pe unitate de la Președinție să iasă Cîțu președinte, eu nu l-am crezut pentru că nu am asistat la nicio discuție între Președinte și lideri din partid la care să le fi cerut Iohannis să îl sprijine pe Florin Cîțu.

E adevărat că am avut informații de la toți membrii care îmi povesteau cum fac campanie diferiți președinți. În schimb, toate lucrurile acestea s-au clarificat prin prezența Președintelui la congreș și prin mesajul pe care l-a adresat congresului, care a fost un mesaj fără echivoc. Orice om a înțeles partizanatul Președintelui pentru Florin Cîțu.”, a mai declarat Ludovic Orban.

Fostul lider PNL cere o anchetă din partea Comisiei de control al SRI

Acuzațiile fostului lider, Ludovic Orban, în acest context, sunt uneele foarte dure, acesta declarând că ar fi cazul să se desfășoare o anchetă. În opnia sa Comisia de control al SRI ar trebui să fie cea care să investigheze cele întâmplate în campania alagerilor interne, dar și la alegerile în sine.

„Sigur că serviciile nu lucrează la vedere, serviciile au sisteme. Aici, în mod normal, Comisia de control al SRI ar trebui să cerceteze acest subiect, serios vă spun. (…) S-a confirmat în ultimii 30 de ani că există intervenții ale serviciilor în zone în care serviciile nu ar trebui să fie prezente – în mass media, de exemplu, în justiție, în administrație, în partide politice.

Acest lucru nu trebuie să existe și mă gândesc de multe ori dacă nu cumva CNSAS n-ar trebui să se ocupe mai degrabă de colaboratorii serviciilor de astăzi, nu să se ocupe de colaboratorii Securității”, a mai spus Ludovic Orban.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI