Ludovic Orban, prima declarație oficială după ce i s-a cerut demisia. Ce le-a transmis românilor: „Voi anunța public”

Ludovic Orban, anunț oficial despre demisie

În urmă cu puțin timp, Ludovic Orban s-a vaccinat anti-Covid-19, alături de președintele Senatului, Anca Dragu. Cei doi s-au prezentat împreună la Centrul de vaccinare de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, fiindu-le administrat serul în același timp. Imediat după vaccinare, președintele Camerei Deputaților a susținut o declarație de presă cu privire la demisionarea din PNL.

Rareș Bogdan dorește să reformeze partidul PNL

În urmă cu o zi , Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL i-a cerut public lui Ludovic Orban să renunțe la șefia PNL și să-și prezinte demisia. Mai mult, politicianul a aruncat cuvinte grele la adresa liderului partidului, acuzându-l chiar că el este responsabil pentru toate eșecurile partidului după alegerile parlamentare.

„Partidul a fost condus de un singur om, de Ludovic Orban. Noi nu am avut, nici eu, nici Robert Sighiartău, nici Iulian Dumitrescu, nici Mircea Hava, nici Raluca Turcan, Florin Roman, Ilie Bolojan, Gheorghe Flutur, Emil Boc, nu am avut niciun fel de putere reală în cadrul guvernării. (…)

Cu excepția unui singur om, toți premierii care au ajuns la Palatul Victoria au ieșit de acolo trăncăniți la cap. Au ieșit de acolo cu capul umflat.(…)

Ludovic Orban, din păcate, în loc să intre acolo și să rămână omul care a fost, la rândul lui i s-a umflat capul. Și-a închipuit că e câinele alfa, lupul alfa, omul fără de care România nu merge înainte, el le știe pe toate.

Cred că Ludovic Orban va fi un foarte bun președinte al Camerei Deputaților, dar nu cred că trebuie să fie și președinte al PNL. Cred că a eșuat în această calitate”, a mai declarat Rareș Bogdan, într-un interviu acordat pentru alphanews.ro.

Ce răspuns a dat Ludovic Orban după ce i s-a cerut demisia

În urma insultelor publice pe care colegul său de partid i le-a adus, Ludovic Orban a oferit astăzi, imediat după vaccinare, un răspuns diplomat și obiectiv, prin care a transmis că aceste subiecte sunt demne de discutat într-un cadru intim. Mai mult, fostul premier a menționat că până la un nou congres, care se va desfășura în luna iunie a acestui an, el va rămâne în continuare la șefia partidului.

”Nu am obiceiul să polemizez cu colegii mei în public. În calitate de președinte al PNL, obligația mea este să asigur coeziunea partidului, obligația mea este să particip la asigurarea unității și eficienței în coaliția de guvernare și cred că cetățenii români așteaptă de la noi soluții pentru rezolvarea problemelor, organizare eficientă în bătălia cu pandemia, de asemenea, așteaptă de la noi o reluare rapidă a creșterii economice, care să permită creșterea calității vieții și a standardului de viață pentru fiecare român.

Orice am de discutat discut în interiorul PNL. Președintele PNL este ales de Congres, PNL a avut un Congres în iunie 2017 și va avea un Congres în cursul acestui an. Până la acest Congres, eu sunt președinte. Dacă mă voi hotărî să candidez pentru un nou mandat, voi anunța public”, a transmis Ludovic Orban.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI