Ludovic Orban, mesaj pentru cetățeni după semnarea noului acord al coaliției: „Cei care au pariat pe faptul că nu ne vom înțelege și-au făcut iluzii”

Ludovic Orban, mesaj pentru cetățeni după semnarea noului acord al coaliției: „Cei care au pariat pe faptul că nu ne vom înțelege și-au făcut iluzii”
Ludovic Orban a confirmat semnarea completării acordului coaliției

Ludovic Orban a anunțat în cursul serii de miercuri semnarea unei completări la acordul de coaliție, care va asigura creșterea performanței de guvernare. Acesta a explicat că decizia a fost luată după două zile de discuții aprinse, însă rezultatul va fi unul satisfăcător.

„Suntem o coaliție care cooperează”

După scandalul demiterii lui Vlad Voiculescu, USR și PNL au găsit o metodă prin care să revină la sentimente mai bune și să găsească calea legală de a continua o guvernare puternică și în in interesul cetățenilor. Ludovic Orban a explicat ce presupune semnarea acordului coaliției, dând asigurări că această colaborare va fi un abazată pe respect și interes comun.

„După două zile de discuții serioase pe care le-am purtat, am convenit să semnăm o completare la acordul de coaliție, una care să aducă proceduri și puncte de vedere care să ducă la creșterea încrederii în parteneri, care să ducă la îmbunătățirea mecanismelor de funcționare a coaliției și, în mod evident, să crească performanța de guvernare.

Formațiunile politice care au constituit această coaliție sunt conștiente de responsabilitatea pe care o au de a asigura o bună guvernare României și a de a pune în practică programul de guvernare pentru care ne-am angajat în fața Parlamentului și de asemenea să urmărim atenția obiectivelor acestui program de guvernare.

Cei care au pariat pe faptul că nu ne vom înțelege și-au făcut iluzii. Suntem o coaliție care cooperează, care este într-un dialog bazat pe respect reciproc, pe încredere, pe solidaritate și suntem preocupați în primul rând de o guvernare care să ducă la o îmbunătățire semnificativă a vieții cetățenilor români”, a spus Ludovic Orban.

Florin Cîțu, anunț despre noul ministru al Sănătății

În urma semnării completării la acordul coaliției, Florin Cîțu a rămas în funcția de premier, dând asigurări că va susține noul ministru al Sănătății propus de USR. Acesta și-a exprimat încrederea cu privire la derularea în condiții favorabile a campaniei de vaccinare.

„Aşa cum am spus, coaliţia merge mai departe. Astăzi a fost făcut un pas important pentru a avea o guvernare mult mai eficientă şi o coerenţă a deciziilor politice în coaliţie. Sunt foarte bucuros că ne asumăm – această coaliţie – ca obiectiv principal campania de vaccinare. Este important să avem o campanie de vaccinare de succes şi sunt sigur că vom avea o campanie de vaccinare de success.

Dacă mâine vom avea un ministru al Sănătăţii care va prelua un portofoliu dificil, va avea susţinerea mea şi a colegilor din Cabinetul pe care îl conduc. Mă voi asigura în continuare că aşa cum am făcut şi până acum deciziile pe care le luăm, le luăm în consultare şi le vom lua în interesul cetăţenilor Românei”, a declarat Florin Cîţu.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI