Ludovic Orban, mesaj de ultimă oră despre prelungirea stării de alertă! Ce a anunțat premierul

Ludovic Orban, mesaj de ultimă oră despre prelungirea stării de alertă! Ce a anunțat premierul
Ludovic Orban, despre prelungirea stării de alertă

Joi, 12 noiembrie, premierul Ludovic Orban a declarat că prelungirea stării de alertă, care este pe ordinea de zi a guvernului nu va veni cu noi măsuri de restricție.

Ludovic Orban, despre prelungirea stării de alertă

Premierul Ludovic Orban a declarat că obiectivul este intrarea pe platou, fapt care încă nu s-a întâmplat. De asemenea Orban a mai precizat că starea de alertă va fi prelungită, însă nu va veni cu noi măsuri restrictive.

”Nu putem spune încă dacă am intrat pe platou. Obiectivul nostru este să intrăm cât mai rapid pe platou. Tocmai din acest motiv am și luat, pe lângă deciziile care existau anterior în hotărârea de guvern privind starea de alertă și în legislația aferentă, am decis să suplimentăm măsurile cu măsurile pe care le-am adoptat în urma prezenței domnului președinte la ședința de guvern. Urmărim acum cu maximă atenție efectele.

În ceea ce privește prelungirea stării de alertă, nu vom introduce măsuri de restricție suplimentară. Considerăm că la ora actuală avem, practic, instrumentele la dispoziție pentru a putea opri creșterea numărului de cazuri”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Guvernul pregătea hotărârea pentru prelungirea stării de alertă

Luni, premierul României a anunțat că Guvernul pregătește hotărârea de guvern pentru prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile. Ludovic Orban a precizat că nu vor mai fi introduse alte restricții.

”Știți foarte bine că starea de alertă se instituie pe 30 de zile și se prelungește printr-o hotărâre de guvern pentru o perioadă de maxim 30 de zile. Pregătim hotărârea de guvern pentru prelungirea stării de alertă. În ceea ce ne privește, nu ne dorim să luăm alte măsuri care să instituie alte restricții. Vrem ca situația să evolueze în bine, ca numărul de infectări să scadă și, treptat, pe măsură ce scade numărul de infectări, să revenim treptat, treptat la o activitate cât mai aproape de normal”, a declarat premierul Orban potrivit Agerpres.

Starea de alertă se prelungește cu 30 de zile
Starea de alertă se prelungește cu 30 de zile

Fiind întrebat despre o posibilă carantinare a Bucureștiului, Ludovic Orban a răspuns:

”În ceea ce privește decizia de carantinare a unor mari orașe sau a Capitalei, este o decizie mai dificil de luat, pentru că sunt extrem de multe considerente legate de carantină.

Noi nu ne dorim să ajungem aici, obiectivul nostru este acela de a stăvili creșterea numărului de cazuri. De altfel, în București a existat o tendință ascendentă, dar o tendință ascendentă care nu s-a încadrat în specificul marilor metropole din alte ţări europene, unde progresia a fost mai degrabă geometrică”, a spus premierul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI